Öğrenciler, tasarruf konulu şarkı besteledi

Kadripaşa İlkokulu öğrencileri aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımını anlatmak amacıyla şarkı yazıp besteledi.

Öğrenciler, tasarruf konulu şarkı besteledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kadripaşa İlkokulu 4/C Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Bilşen Bakır eşliğinde aydınlatma araçlarının ülke ekonomisi açısından tasarruflu kullanımı ile ilgili reklam filmi canlandırdı, afiş hazırladı, röportaj yaptı ve şarkı yazıp besteledi.

Aydınlatma araçlarını her zaman tasarruflu kullanılması gerektiğini belirten öğrenciler, aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımının aile ve ülke ekonomisine katkısına dikkat çekmek için reklam filmi canlandırıp, afiş hazırladıklarını belirterek röportajla desteklediklerini ifade etti.

Teknoloji her geçen gün daha ileriye giderken aydınlatmanın da her zaman en önemli ihtiyaçlar arasında yer aldığını belirten 4/C sınıf öğrencisi Kıvanç Kucaman, aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımının herkes için önemli olduğunu dile getirdi.

Tasarrufu her zaman ön planda olması gerektiğini ifade eden Kucaman, “Evimizde ya da okulumuzda ve bulunduğumuz yeri yeterli miktarda aydınlatma yapmalı ve tasarrufu her zaman ön plana almalıyız. Eğer az ve ya fazla aydınlatırsak, göz sağlığımızın bozulmasına, fazla aydınlatma ile ışık kirliliğine, fazla enerji harcamamıza, kendi sağlığımıza ve diğer canlıların sağlığına dikkat etmemiş oluruz. Böylece aileme bütçesine katkı sağlamış oluruz.” Dedi.

Aydınlatma da tasarruf ile ülkeye çok önemli katkı sağlandığını belirten öğrencilerden Baran Efe Özdemir, “aydınlatma konusunda tasarruf yaparken mutlaka tasarruflu ampul çeşitlerini kullanmalıyız. Böylece hem enerji tasarrufu yapabilir hem de göz sağlığımızı koruyabiliriz.  Özellikle tasarruflu ampuller sayesinde enerji kaynaklarımızı daha uzun ve uygun fiyatlı kullanabiliriz. Böylece ailemize daha ucuz elektrik faturaları gelir. Bu da doğal olarak ülkemizin kaynaklarını korurmuş oluruz.” Şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Güneş Kandemir de, sokakların daha iyi aydınlatılabilmesi için lamba sayısının arttırılması gerektiğini ve evlerdeki floresan lambalar yerine akkor lambalar kullanılması gerektiğini vurguladı. Kandemir, evlerin duvarlarını ve tavanlarını açık renkli boya ile boyanması ve apartman merdiven boşluklarını da harekete duyarlı lambaları tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Tasarruflu Lambalar” adlı şarkı yazan öğrencilerden İrem Korkmaz, herkesin bilinçli kullanıcı olması gerektiğinin altını çizdi.

“Tasarruflu Lambalar” şarkısını öğrencilerden Kadir Berkay Koyuncu besteledi. Öğrenciler hep birlikte şarkıyı seslendirdi.

Tasarruflu Lambalar

Tasarruflu Lambalar kullanalım

Bilinçli tüketici olalım

Lay lay lay lambaları kapalı tutalım

Lay lay lay hep beraber tasarruflu olalım

Çok enerjimizi israf etmeyelim haydi şimdi sıra sende haydi şimdi sıra sende

Lambalarımızı kapalı tutalım sende bize katıl sende bize katıl

Haydi tüm lambaları tasarruflu kullanalım lay lalay lay lalay lalay

Bilinçli tüketici olmak çok güzel lay lalay lay lalay

Biz tasarruflu çocuklarız

Elektriğimizi israf etmez gereksiz yere

Elektrik kullanmayan çocuklarız biz layla laylalay layla laylalay

Başka yere giderken lambamızı kapalı tutalım boş yere lambalar açık kalmasın

Söndürelim lambaları söndürelim lambaları işte sıra sende

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar