• Haberler
  • Edirne
  • Öğrenciler Biyoteknoloji Günleri'nde sektör temsilcileriyle buluştu

Öğrenciler Biyoteknoloji Günleri'nde sektör temsilcileriyle buluştu

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültürü ve Spor Daire Başkanlığı Genetik ve Bioteknoloji Topluluğu tarafından bu yıl 10. kez düzenlenen Biyoteknoloji Günleri, Türkan Sabancı Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Öğrencilere sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Öğrenciler Biyoteknoloji Günleri'nde sektör temsilcileriyle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Sağlık Kültürü ve Spor Daire Başkanlığı Genetik ve Bioteknoloji Topluluğu tarafından Biyoteknoloji Günleri semineri düzenlendi.

Seminer, Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Alanında uzman akademisyenler ve sektör temsilcileri öğrencileri, sektör de nelerin beklediği ve teorik dışında uygulamada neler yapılacağı konusunda bilgilendirildi.

Etkinlikte yoğun ilgi gören "Biyoteknolojide Son Gelişmeler" panelleri Prof. Dr. Yalçın Kaya moderatörlüğünde gerçekleşti.

 Panellerde alanında uzman akademisyenler biyoteknolojinin farklı dallarındaki son gelişmeleri anlattı.

Prof. Dr. Yalçın Kaya, yaptığı açıklamada "Genetik ve biyoteknoloji alanında son yıllarda yaşanan hızlı gelişmeler, bu alandaki bilginin güncel kalmasını zorunlu hale getiriyor. Biyoteknoloji Günleri, öğrencilerimize bu alandaki en son gelişmeleri birinci ağızdan dinleme imkânı sunarak, gelecekteki kariyerleri için önemli bir katkıda bulunuyor." dedi.

Biyoteknolojiye ilgi duyan öğrenciler için önemli bilgi platformu oluşturulan etkinlikte, sektör temsilcileriyle yapılan görüşmelerden faydalandı.

Trakya Üniversitesi Genetik ve Biyoteknoloji Topluluğu Başkanı Serhat Kayahan, Biyoteknoloji Günleri, üniversite öğrencileri ile sektör temsilcilerini bir araya getirerek, mezuniyet sonrası iş hayatına geçişi kolaylaştırdığını ve bu sayede öğrencilerin, sektörde aranan becerileri ve bilgi birikimini daha iyi kavradıklarını dile getirdi.

Etkinlikte öğrenciler firmalar hakkında bilgi edinme ve staj imkânları hakkında görüşme fırsatı buldular.

Biyoteknolojiye ilgi duyan öğrenciler ve sektör temsilcileri için önemli bir buluşma noktası olan Biyoteknoloji Günleri'nin, biyoteknolojinin Türkiye'deki gelişimine katkıda bulunacağı ve bu alandaki insan kaynağının güçlenmesine yardımcı olacağı umuluyor.

DİLEK ŞAHİN