• Haberler
  • Edirne
  • 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesi 4 mahallede başladı

'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesi 4 mahallede başladı

Edirne MAG AMESAR mahalle muhtarlarıyla görüşerek 4 mahallede 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesine başladı.

'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesi 4 mahallede başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de doğal afetler ve felaketlerde görev alacak olan mahalle afet gönüllüleri için eğitim süreci sürüyor.

MAG AMESAR ekipleri Şükrüpaşa, Kocasinan, Atatürk ve Abdurrahman mahallesi olmak üzere 4 mahallenin muhtarlarıyla görüşerek “Mahalle Afet Gönüllüleri” projesine başladı.

Ekipler, muhtarları makamında ziyaret ederek gönüllü sistemi hakkında bilgi verdi.

Ekipler, ülke genelinde olası depremin ardından arama ve kurtarma çalışmalarını etkili şekilde sürdürmek için muhtarlardan destek istedi.

Mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan birimlerin önemine değinen ekipler afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarının daha sağlıklı şekilde sürdürülmesi için yetkililere hayati öneme sahip olduğunu aktardı.

Edirne MAG AMESAR İl Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, kent genelinde ekipleri genişletmek istediklerini söyledi.

Mevcut sayımızı 1 yıl içerisinde bin kişiye çıkartmak istediklerini dile getiren Aktaş, “Şu an mevcut olarak gönüllü sayımız 52. Biz bunu daha da arttırmak istiyoruz. Muhtarlarla görüşerek projeye destek istedik. Onlarda bizlere destek vereceklerini iletti. Mevcut sayımızı 1 yıl içerisinde bin kişiye çıkartmak istiyoruz. Yaşanabilecek olası doğal afetler için gönüllülerimizin eğitimleri sürüyor. Sisteme yeni dahil olacak gönüllülerimizde profesyoneller tarafından eğitim sürecinden geçecek ve sahada görev alabilecek düzeye gelecek. Biz Edirne başta olmak üzere ülkemizde afet bilincini üst seviyelere çıkartmak istiyoruz. Bu kapsamda da mahallelerimize yönelik geliştirdiğimiz projemize hız kazandırmak için muhtarlarımızla görüşüyoruz. Sadece 3 mahalle değil bunu kent genelindeki her mahallede uygulamak istiyoruz.” Dedi.

Aktaş, gönüllü olmak isteyenlerin muhtarlığa giderek başvuruda bulunabileceğini aktardı.

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar