Keşan Gıda OSB'nin temeli atıldı

Heyecanla beklenen ve bölge ekonomisi ve bölge istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Keşan Gıda OSB'de temel atma töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Keşan Gıda OSB'nin temeli atıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Açılışa; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yanı sıra Edirne Valisi Yunus Sezer, AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)  Meclis Başkanı Ahmet Koru, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı ile meclis ve yönetim kurulu üyeleri, Keşan TB Meclis Başkanı Kemalettin Uslu, İpsala TB Başkanı Necmi Sezer, Uzunköprü TSO Yönetim Kurulu İsmail Akalın, belediye meclisi ve il genel meclisi adayları, siyasi parti yöneticileri katıldı.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK MARKA ÜRÜNLER ÜRETECEK SANAYİCİLERİMİZ İLE BİR ARADA OLACAKTIR”

Törende konuşan Şapçı, “Keşan Gıda İhtisas OSB’miz gıda sektöründe faaliyet gösteren İş Adamlarımızın, Sanayicilerimizin ve Girişimcilerimizin dikkatini çekmektedir. Bölgemizin; başta jeopolitik konumu, ülkemizin Avrupa’ya açılan sınır kapılarına yakınlığı, hammadde tedarikine ulaşım kolaylığı, bölgemizin genç nüfus ve istihdam potansiyelinin yüksek olması, İpsala Tır Parkımızda mobil iç gümrükleme imkanının olması, ticari limanlara yakınlığı, Çanakkale Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyollarımız ile İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Kocaeli gibi önemli il ve ilçelerimize ulaşım kolaylığı özellikleri ile Keşan Gıda İhtisas OSB’miz tam anlamıyla cazibe merkezi olacaktır. OSB’miz; 140 hektarlık alanda 96 adet sanayi parseli, dış pazarlarda rekabet gücü olan, AR-GE ve İnovasyona önem veren, katma değeri yüksek marka ürünler üretecek sanayicilerimiz ile bir arada olacaktır” dedi.

“TARIM, TARIMA DAYALI SANAYİ VE TURİZM GİBİ GÜÇLÜ DEĞERLERİMİZ VAR”

Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise konuşmasına bu kutsal toprakları bizlere emanet eden aziz şehitleri 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle saygı ve rahmetle andı. Helvacıoğlu, “Ülkemizin OSB’lerdeki performansı ise başlı başına bir başarı hikayesidir. Planlı sanayileşmeyle bugün OSB’si olmayan il kalmamıştır. OSB’ler, bugün ülke sathına yayılmıştır. Yatırımcılara bu OSB’lerde ciddi fırsatlar sunulmuştur. Bu sebeple bakanlığımıza ve hükümetimize şükranlarımızı arz ediyoruz.  Şimdi evrenselden ve ulusaldan yerele dönüp baktığımızda şanslarımız ve avantajlarımız bizi karşılıyor. İstanbul’a yakınız. Avrupa’nın yanı başındayız. Tarihteki adıyla yollar kavşağındayız. Tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizm gibi güçlü değerlerimiz var. Bunları OSB ile taçlandıracak irademiz var” şeklinde konuştu.

“KEŞAN OSB’DE EN KISA ZAMANDA FABRİKALAR KURULACAK”

2014’den bu yana, gıda OSB için büyük çaba gösterdiklerinin altını çizen Mustafa Helvacıoğlu, “Temelini attığımız Keşan OSB’de en kısa zamanda fabrikalar kurulacak. Ekonominin çarkları daha hızlı dönecek. Keşan OSB; Keşan’ı çekim merkezi yapacak. Keşan OSB; tarıma, çevreye ve değerlerimize duyarlı bir OSB olacak. Keşan; nasıl ki birçok alanda markaysa, Keşan OSB’de bölgede güçlü bir marka olacak. Keşan kazanacak, Edirne kazanacak Türkiye kazanacak. OSB’mizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“TRAKYA’NIN TEK GIDA OSB’Sİ”

Uzun bir mücadeleden sonra Keşan Gıda OSB’nin temelinin atıldığını belirten Fatma Aksal, “Edirne bir tarım kenti. Ayçiçeği üretiminde birinci, buğdayda da dördüncü sıradayız. Edirne’de sanayi denince hep uzak durulmuş. Sanayi ile tarım el ele olursa gıda güvenliğimizi sağlarız. Trakya’nın tek Gıda OSB’si. Bütün bölgeye hitap eden bir yatırımın temelini atıyoruz. Ülkemize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Sezer ise Keşan Gıda OSB’nin hayırlı olmasını dileyerek, “4 organize sanayi bölgesini hayata geçirme çalışmalarında sona geldik. İpsala’da çok hızlı bir çalışma oldu. Alt yapı bitme aşamasına geldi. Yine bugün Keşan’da alt yapı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Burası tarımın yoğun olarak yapıldığı bir yer. Burada tarıma dayalı bir sanayiyi hayata geçireceğiz. Edirne’de güzel bir ekibimiz var ve Edirne’yi önümüzdeki 5 yıl içerisinde Balkanların başkenti haline getireceğiz. Bunun için de tüm Bakanlarımızın desteği ve yoğun çalışmaları var. Buradan hepsine teşekkür ediyoruz. Ecdadımızın bizi bırakmış olduğu mirasa yakışır bir şekilde Edirne’mizi gelecek nesillere bırakmayı arzu ediyoruz.”

“KEŞAN GIDA OSB’NİN NİTELİKLİ YATIRIMLARIN ADRESİ OLACAĞINA İNANCIM TAM”

Gıda sanayinin üretim altyapısını güçlendirecek, katma değerli üretime yönlendirecek adımları öncelikli olarak attıklarını dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Gıda sektöründe yenilikçi ve rekabetçi bir anlayışla katma değerli üretimi desteklemek üzere bu alanda proje üreten herkese teşekkür ederim. Ülkemizin 4 bir yanında Gıda OSB kurduk. Bugün de ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısında önemli ulaşım ağların kesişim noktasında yer alan Keşan’ımıza kazandırdığımız Gıda OSB’nin temel atma töreninde olmanın mutluluğu paylaşıyoruz. Sahip olduğu coğrafi işaretli ürünlerle, tarımda ve hayvancılıkta önemli bir marka olan Keşan’a kazandırdığımız bu OSB’nin güçlü ARGE ve insan kaynağı vizyonu ile gıda sektöründe nitelikli yatırımların adresi olacağına inancım tam”  dedi.

            Konuşmaların ardından Keşan Gıda OSB’nin temeli atıldı.  Haber Merkezi

HABER MERKEZİ