DSİ'den Edirne'ye dev yatırım

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından son 21 yılda Edirne'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi verildi. DSİ tarafından kentte 44 milyar 127 milyon 153 bin 567 lira değerinde 226 tesisin inşasının gerçekleştirildiği aktarıldı.

DSİ'den Edirne'ye dev yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DSİ 11. Bölge Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre,  son 21 yılda Edirne’ye 44 milyar 127 milyon 153 bin 567 TL değerinde yatırım yapıldı.

“su”yun değerinin her gün arttığını ve toplamda 226 tesisin yapıldığını aktarıldığı açıklamada, “DSİ suyun özellikle tarım ve sanayide yarattığı güçlü etkisi sayesinde geniş iş sahalarının doğmasına imkân sağlarken yapmış olduğu taşkın koruma tesisleri ile de olası taşkınlardan kaynaklanabilecek can ve mal kayıplarını önlemek için de mücadele ediyor.” İfadeleri kullanıldı.

Açıklamada, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’nın da görüşlerine yer verildi.

Balta, Müdürlük olarak Edirne’ye 8 baraj ve 32 gölet kazandırdıklarını ve kenti 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştırdıklarını dile getirdi.

Kentin tarımsal potansiyel olarak ülkenin en önemli bölgesi olduğunu ifade eden Balta, “Edirne’nin su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Şu anda 1 barajın yapım çalışmaları devam ediyor. Bu barajların tamamlanması ile 6,64 milyon metreküp su depolanmasını hedefliyoruz. 116 adet taşkın koruma tesisi ile Edirne şehir merkezi, 95 adet yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 5 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir. Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızı ve toprağımızı güvence altına alıyoruz.” Dedi.

Kentte toplamda 259 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını söyleyen Balta, Müdürlükçe çalışmalara devam edeceğini ve Edirneli üreticilerden olumlu geri dönüş aldıklarını vurguladı. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar