• Haberler
  • Edirne
  • Çocukluk hayalini yeni atölyeler açarak sürdürüyor

Çocukluk hayalini yeni atölyeler açarak sürdürüyor

Hobi olarak başladığı resim sanatını yıllar sonra profesyonel olarak sürdürme kararı alarak atölye açan Ressam Özlem Özkal, siparişlerinin artması sonrası 3 yeni atölye daha açtı.

Çocukluk hayalini yeni atölyeler açarak sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hobi olarak başladığı resim sanatında aldığı eğitim sonucu profesyonel olan Özkal yaptığı eserleri evine sığdıramayınca atölye açma kararı aldı. . İlk olarak 4 yıl önce açtığı atölyede yaptığı resimleri internet üzerinden satışa sunarak gelir elde eden Özkal, kendini geliştirerek 3 yeni atölye daha açtı.

Özkal, çocukluktan gelen resim tutkusunu yağlı boya üzerinde aldığı teknik eğitimler sonrası büyüttüğünü dile getirdi.

Özkal, çocukluktan beri resme ilgisi olduğunu ve lise yıllarında yağlı boya ile tanıştığını söyledi.

 Hobi olarak yağlı boya üzerine çalışmalar yaptığını belirten Özkal, “evde tabloların çoğalmasıyla kendime bir atölye açmaya karar verdim.  4 yıl önce bir atölye açtım ve orada talep üzerine sınıf açıp dersler de verdim.” Dedi.

Özkal,  Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki yağlı boya tablo meraklılarına da sosyal medya üzerinden eğitim verdiğini aktararak işlerinin artmasıyla eğitimlere ara verdiğini belirtti.

Siparişlerinin artmasıyla atölye sayısını 4’e çıkaran Özkal, iş yerinde kendi tablolarını hazırlıyor.

Sanatına gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Özkal, “Tarihi Bedesten Çarşısı'nda 3 atölyem bulunuyor. Atölyede workshop gibi çalışma yapıyorum. İnsanlar burada tarihi çarşıyı gezerken beni izliyorlar. Yaparken görünce hoşlarına gidiyor. Yurt içi ve Yurt dışı sipariş alıyorum ve kargo ile gönderiyorum. Yerli ve yabancı turistlerin biraz daha sanata meraklı olduklarını gözlemledim. Atölyemde hem sanatımı icra ediyorum hem de çalışmalarımı gelenlerin beğenisine sunuyorum.” Şeklinde konuştu.

Her bütçeye göre tablo olduğunu vurgulayan Özkal, “lise yıllarındayken başladığı yolculuğu büyük bir aşkla sürdürüyorum.  Herkesin evinde küçük de olsa yağlı boya çalışmasıyla yapılan bir tablo olmasını istiyorum ve bu yüzden de fiyatları uygun tutuyorum. Her bütçeye göre bir tablo mevcut. Sanatı sevdirmek için birçok çalışma hayata geçirerek hediyelik serisi başlattım. Bu seride çok fazla ilgi gördü.” İfadelerini kullandı.

Edirne’nin tarihi güzelliklerini de resmettiğini dile getiren Özkal, “Gezip dolaşırken gördüğüm ve hoşuma giden eserlerle ilgili atölyeye geldiğimde çalışma yaparak onları tabloya dönüştürüyorum. Osmanlı eserlerini, resmediyorum manzara resimleri yapıyorum. Sipariş üzerine de çalışmalarım oluyor. Genelde seri olarak çalışıyorum ve insanların en çok neleri sevdiğine bakarak hareket ediyorum. Osman Hamdi Bey'in portresi son çalıştığım siparişlerden biriydi. Kaplumbağa terbiyecisini çalıştım.” Dedi.

Özkal, eserlerinde bazen doğaçlama gittiğini bazen de gördüklerinden esinlendiğini belirtti.
Her evde bir yağlı boya tablosu bulunmasını ve isminin hatıra olarak yaşatılmasını daha çok önemsediğini söyleyen Özkal, şunları kaydetti:

 “Bakıyorum bazı manzaralarda bir yeri görüyorum. Onu birleştiriyorum. O şekilde çalışmalarıma devam ediyorum. İlgi güzel, insanlar meraklı. Özellikle beni atölyede resim çizerken gördüklerinde daha da ilgilerini çekiyor ve gelip hem sohbet ediyorlar hem de beğendikleri tabloları satın alıyorlar. Herkese sevdiği işin ve hayalinin peşinden gitmesini tavsiye ediyorum.”

Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar