• Haberler
  • Edirne
  • Binlerce kişi şenlikler için Edirne'ye akın etti

Binlerce kişi şenlikler için Edirne'ye akın etti

Baharın habercisi Kakava-Hıdrellez Şenliklerine akın eden yerli ve yabancı turistler Edirne'de yoğunluk oluşturdu.

Binlerce kişi şenlikler için Edirne'ye akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Kakava-Hıdrellez Şenlikleri yoğunluğu yaşandı. Yerli ve yabancı turistler kente akın etti. Otellerde ve pansiyonlarda yer kalmadı. Kentin en işlek cadde ve sokakları doldu taştı.

Yaşanan yoğunluk en çok esnafa yaradı. Şenlikler için gelen turistler kentin ekonomisine de katkı da bulundu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Edirne'ye akın eden yerli ve yabancı on binlerce turist, tarihi noktaları dolaştı, yemek yedi ve yaptığı alışverişlerle esnafın yüzünü güldürdü.

Şenlikler için kente akın eden turistler, Selimiye Meydanı başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında romanların çaldığı 9/8'lik oyunlara eşlik ederek gönüllerince eğlendi.

Öte yandan bahar tacı satıcılarının önünde de yoğunluk oluştu. Şenliğe uyum sağlamak için birbirinden renkli konseptlerle Edirne'ye akın eden turistler, aldıkları bahar taçları ile fotoğraf çektirdi.

Şenlikler için İstanbul’dan Edirne’ye gelen İsmail Yıldırım, 2 gündür kentte konakladıklarını söyledi.

Ailesiyle birlikte dev ateşi görmek için sabırsızlandıklarını ifade eden Yıldırım, “Çok heyecanlıyız. İlk defa şenliklere katılıyoruz. Daha önce televizyonlardan izlemiştik bu yıl yerinde görme fırsatımız oldu. İlk gün tarihi yerleri gezdik. Daha sonra tava ciğer yedik. Bugün de dev ateşten atlayıp İstanbul’a döneceğiz.” dedi.

Şenlikler için Tekirdağ’dan Edirne’ye gelen Özlem Bolat ise katılımın yüksek olduğunu söyledi.

Trafikte yoğunluğun yaşandığını dile getiren Bolat, “Şenlik alanına gitmek için erkenden yola çıktık. Çok kalabalık var. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre daha da bir kalabalık.” Şeklinde konuştu.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ