• Haberler
  • Edirne
  • 18 kilo uyuşturucu Ayaz'ın koklaması sayesinde bulundu

18 kilo uyuşturucu Ayaz'ın koklaması sayesinde bulundu

Edirne jandarma ekipleri, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapmak isteyen bir TIR'da 18 kilo 480 gram eroin ele geçirildi. TIR kasasına gizlenmiş piyasa değeri 40 milyon olan uyutturucuyu narkotik köpek Ayaz'ın koklaması sayesinde bulundu.

18 kilo uyuşturucu Ayaz'ın koklaması sayesinde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, daha önceden takibe aldığı TIR’ı   Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak  isterken durdurdu. Kapıkule Sınır Kapısı Gümrük Muhafaza ekiplerinin de katılımıyla TIR’da arama yapıldı.

‘18 KİLO EROİNİ KOKLADI’

Jandarma ve gümrük muhafaza ekipleri ile birlikte yaptığı aramaya Edirne İl jandarmada Komutanlığı Kaçakçılık ve  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde  görevli narkotik köpek Ayaz’da katıldı. TIR’da yapılan detaylı aramada Ayaz, aracın dorsesinin bir bölümüne tepki vermeye başladı. Ayaz’ın kokladığı bölümde arama yapan ekipler paketlere gizlenmiş şekilde 18 kilo 480 gram eroin ele geçirildi.  Bulgaristan uyruklu TIR sürücüsü M.G., gözaltına alınırken ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri 40 milyon olduğu öğrenildi. Şüpheli M.G.’nin  sorgusu sürüyor.  Haber Merkezi

HABER MERKEZİ