Yunanistan, Türkiye sınırına 40 km'lik çelik bariyeri uzatma kararı aldı

Yunanistan, düzensiz göçmenlerin geçişine engellemek için Türkiye sınırına inşa ettiği 40 kilometrelik çelik bariyeri 4 misli yani 180 kilometre uzunluğuna çıkarıyor.

Yunanistan, Türkiye sınırına 40 km'lik çelik bariyeri uzatma kararı aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan Meriç nehri üzerinden geçerek Avrupa’ya gitmek isteyen düzensiz göçmenleri engellemek için insanlık dışı yollara başvurmaya devam ediyor. Yunanistan, Türkiye sınırındaki çelik duvarı yaklaşık 4 misline çıkarıyor.  Meriç Nehri'nin kara sınırında inşa ettiği 40 kilometrelik çelik çiti 180 kilometreye uzatmaya karar aldı.

                Yunanistan olası göç akınına karşı Türkiye sınırına 40 km'lik Çelik duvar örmüştü.

Bariyerler ile kaçak geçişleri engellemek için Meriç Nehri sınırını pilot bölge olarak belirlemişti.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara sınırına 40 kilometre uzunluğunda çelik bariyer örmüş, inşa süreci 2021 yılının Ağustos ayında tamamlanmıştı. Yapılan 40 km’lik çelik bariyerlere toplamda 3 milyon Euro harcama yapıldı.

                Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı meclisteki 2023 bütçesi görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, Yunanistan, Türkiye sınırındaki Evros (Meriç) bölgesinde devriye ve gözetleme önlemlerini sıkılaştırmak için 250 sınır polisi görevlendirme kararı aldıklarını açıkladı.

                80 kilometrelik ve 5 metre yüksekliğindeki ek çelik çit inşaatına başlayan Yunanistan 'kaçak sığınmacıların Avrupa'ya geçişini önlemek için ek önlemlere başvuruyor.
Yunanistan, kara sınırına kaçak geçişleri engellemek için yapılan 40 kilometrelik çelik bariyere ek 140 kilometre uzatmak için çalışmalara başladı.

Muhabir