Yol çalışmaları uzadı, tepkiler arttı
Edirne'nin Fatih Mahallesi'nde bulunan Ressam Soner Tuna Sokak'ta haftalardır devam eden altyapı çalışmaları, bölge sakinleri ile esnafın tepkisini çekiyor. Kazı çalışmalarının ardından yolun uzun süre tamamlanmaması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten vatandaşlar, sorunun bir an önce giderilmesini istiyor.
Mahalle sakinleri, yaklaşık iki haftayı aşkın süredir devam eden çalışmalar nedeniyle günlük yaşamlarının olumsuz etkilendiğini ifade etti. Özellikle sokak üzerindeki sitelerin giriş katlarında bulunan otoparklara ulaşımın sağlanamadığını belirten vatandaşlar, araçlarını park edecek uygun alan bulmakta güçlük çektiklerini dile getirdi.
Çalışmaların uzamasıyla birlikte çevrede yoğun toz oluştuğunu söyleyen bölge halkı, sıcak havalarda evlerinin pencere ve balkon kapılarını açamadıklarını belirtti. Gün boyunca havaya yayılan toz nedeniyle yaşam konforlarının düştüğünü ifade eden vatandaşlar, çalışmaların neden tamamlanamadığı konusunda yetkililerden açıklama bekliyor.
Sokakta faaliyet gösteren işletmeler de süreçten olumsuz etkilendiklerini söyledi. Yolun kazılması ve ulaşımın zorlaşması nedeniyle müşteri sayısında ciddi azalma yaşandığını belirten esnaf, iş hacimlerinin düştüğünü ve ekonomik kayıp yaşadıklarını ifade etti. Esnaf, çalışmaların daha kısa sürede tamamlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini savundu.
Mahalle sakinleri ve işletme sahipleri, Ressam Soner Tuna Sokak’taki çalışmaların bir an önce bitirilmesini talep ederken, yaşanan sorunların çözümü için Edirne Belediyesi’nin gerekli adımları atmasını bekliyor. Kazılan yolların uzun süre kapatılmadan bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin konuya duyarlılık göstermesini istedi.