Yaşam mücadelesinde en büyük destekçisi hobileri oldu

24 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan Fatma Kutlu Ersoy diyalize girmeden yaşamını sürdürmeyi başardı. Edirne'de yaşayan Ersoy'un böbreklerinin sadece yüzde 6'sı çalışıyor. Ersoy, el sanatları, resim ve müzik gibi hobileri sayesinde diyalize girmeden yaşamını sürdürmeyi başardı.

Yaşam mücadelesinde en büyük destekçisi hobileri oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

60 yaşındaki Fatma Kutlu Ersoy 24 yıldır kronik böbrek yetmezliği ile mücadele ediyor. Umudunu hiç kaybetmeyen Ersoy, çeşitli hobileri sayesinde hayata tutunmayı başardı. El sanatları, müzik, resim gibi çeşitli hobilerle ilgilenen Ersoy, böbrek nakli için sabırsızlıkla bekliyor.

Günümüzde nadir olarak rastlanan filografi sanatı ile uğraşan Ersoy, evinde oluşturduğu bir bölümde yaptığı tabloları sergiliyor. Evini sergi salonuna çeviren Ersoy, objeleri üretirken taslak olarak tahtaları kullanıyor. Tahtaların üzerine yaptığı çizimin ardından çivi yardımı resmin etrafını çeviren Ersoy, işlem sonrası renkli telleri ile çivilerin arasından işleme yaparak estetik objeler ortaya çıkarıyor.

24 yıl önce yakalandığı hastalık sonrası hobileri sayesinde hiç diyalize girmeyen Fatma Kutlu Ersoy, verdiği yaşam mücadelesi ile herkese örnek teşkil ediyor.

Belirli örgü teknikleri kullanarak çivi ve renkli tellerle hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, Türkiye haritası, saat, çiçek, tablo gibi çeşitli eserler ortaya çıkaran Ersoy, ürettiği eserlerin bazılarını sevdiklerine hediye ediyor. Ersoy bazı ürünlerini ise satışa çıkararak ev ekonomisine katkıda bulunuyor. Ersoy, 4 kilodan fazla çelik çivi ve gümüş tel kullanarak yaptığı tablosunu ustalık eseri olarak adlandırıyor.

Bu güne kadar birçok kursa gittiğini ve filografi sanatı öğrendiğini dile getiren Ersoy, “Hobi olarak başladığım sanat tutku haline geldi. Hastalığını unutmak ve onu kafaya takmamak için hobilerimle vakit geçiriyorum. Hastalığım ile mücadele ettiği bu zorlu süreçte hiçbir zaman boş durmadım. Hep bir şeylerle uğraştım. Müzik başta olmak üzere el işi, bahçe işleri gibi çeşitli hobiler ile ayakta kaldım. Şuanda böbreklerinin yüzde 6 çalışıyor. Yakın zamanda nakil yapılacak. El sanatları, müzik gibi hobilerim sayesinde 24 senedir hiç diyalize girmeden bu günlere geldim. Yatalak olmadığı sürece herkesin bir hobi ile uğraşması gerek. Özellikle ev hanımlarına boş durmamaları tavsiyesinde bulunuyorum.” Dedi.

Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ