Ulus Pazarı doldu taştı

Geçtiğimiz haftalarda sakinliğin hakim olduğu Ulus Pazarı'nda bu hafta kalabalık görüntüler oluştu.

Ulus Pazarı doldu taştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her hafta Cuma Günü kurulan yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktalarından birisi olan Ulus Pazarı, bu hafta yoğun ilgi gördü. Özellikle komşu Ülke Bulgaristan ve Yunanistan'dan günübirlik alışveriş için gelen turistler, sabahın erken saatlerinden itibaren çarşı ve pazarın yolunu tuttu. Sabaha karşı gelerek tezgâhlarını açan pazar esnafı müşterilerini beklemeye başladı. Havaların ısınması ile birlikte kışlıkları dolaba kaldıran vatandaşlar yazlık kıyafet almak için Ulus Pazarı'nın yolunu tuttu.

Yerli ve yabancı birçok vatandaşın ilgi odağı olan Ulus Pazarı bu hafta adeta doldu taştı. Her türlü giyim eşyasının yer aldığı pazarın yurtdışından da birçok müşterisi var. Komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’daki illerden gelen birçok yabancı turist, Cuma günlerini Edirne’de geçiriyor. Alışverişini yapan turistler esnafın yüzünü güldürüyor. Yağışlı günlerin yerini güneşe bırakmasının ardından vatandaşların alışveriş yapmak için ilk durağı Ulus Pazarı oldu.

Bulgaristan ve Yunanistan’dan alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar gıdadan, kozmetiğe, tekstilden, ev eşyasına kadar her ihtiyacını Edirne'deki esnaftan ve Ulus Pazarı'ndan karşılıyor.

Barış Karapaça