Turistlerin fotoğraf noktasıydı: 'Edirne' yazısı tahrip edildi
Edirne'de tarihi Selimiye Camii'nin önünde bulunan ve kentin simge noktalarından biri haline gelen 'Edirne' yazısı, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısına uğradı. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yazının 'İ' ve 'R' harflerinin kırıldığı görüldü.
Selimiye Meydanı’nda yer alan ve ziyaretçilerin en çok fotoğraf çektirdiği alanlardan biri olarak bilinen yazının zarar gördüğünü fark eden vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrası kırılan harfler dikkat çekerken, çevredeki vatandaşlar duruma tepki gösterdi.
Kentin tanıtımına katkı sağlayan ve sosyal medyada sıkça paylaşılan simgesel yapının tahrip edilmesi, vatandaşlar tarafından sorumsuzluk olarak değerlendirildi. Selimiye Camii manzarasıyla birlikte kentin önemli sembollerinden biri olarak görülen yazının zarar görmesi üzüntü yarattı.
Bölgeden geçen vatandaşlar, kamu malına zarar verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, benzer olayların tekrar yaşanmaması için meydandaki güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini dile getirdi.
Zarar gören harflerin onarılması beklenirken, olayla ilgili inceleme başlatılması ve sorumluların tespit edilmesi isteniyor.