TERCAN, 'ECDADIMIZI UNUTMAMALIYIZ'

Tercan 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında kutlama mesajı yayımladı

TERCAN, 'ECDADIMIZI UNUTMAMALIYIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Edirne İl Başkanı Zakir Tercan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Tercan yayınladığı mesajda, Türk Milleti'nin tarihinde hayati önem taşıyan dönüm noktalarının olduğunu bunlardan en önemlisinin de 30 Ağustos olduğunu aktardı.

'Büyük Taarruz 100 yaşında'

MHP Edirne İl Başkanı Tercan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında yayımladığı kutlama mesajında, 'Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri 30 Ağustos Zaferi olarak tarihe geçti. Milli iradeyi hâkim ve milli kuvvetleri etkin kılmakta hiç tereddüt etmeyen, vatanın istiklalini ancak milletin azim ve kararının kurtaracağında iman eden, ezelden beri hür yaşamış bu büyük milletin "bahtı kara kaderini kurtaracak" o büyük kahraman, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde verdiğimiz Milli Mücadele'yi, 26 Ağustos 1922'de başlayıp 30 Ağustos 1922'de sonuçlanan Büyük Taarruz ile zaferle taçlandırdık.' Dedi

Türkiye'nin yıllardır çeşitli saldırılara maruz kaldığına dikkat çeken Tercan, dünyada egemenlik savaşı yürüten emperyalist güçlerin medeniyet coğrafyamızdaki planlarının önündeki en büyük engelin Türkiye olduğunu söyledi. Devlet ve milletin geçmişimi iyi bilmesi ve doğru değerlendirmesi gerektiğini belirten Tercan,  hatalardan dersler çıkarılması ve başarılardan ilham alınması gerektiğini vurguladı.

'Ecdadımızı ve kanlarıyla bu toprakları sulayan şehitlerimizi asla unutmamalıyız'

Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için çalışmanın gerekli olduğunun altını çizen Tercan, 'Tarihimizi gündelik siyasi ve ideolojik çekişmelerin aracı hâline getirmeye çalışan nifak çabalarına karşı birliğimizi korumalı ve bu topraklarda hür, bağımsız ve şerefli bir şekilde yaşamamız için canlarını ortaya koyan ecdadımızı ve kanlarıyla bu toprakları sulayan şehitlerimizi asla unutmamalıyız. Bu vesileyle, Büyük Zafer'in 100. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile muzaffer askerlerini ve bu vatan için can veren, şanlı bayrağı yere düşürmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun, nur içinde yatsınlar. Mustafa Kemal Atatürk demiş ki; 'Bu sahada akan Türk kanları, bu gökyüzünde uçan şehit ruhları devlet ve cumhuriyetimizin sonsuz koruyucularıdır.' İfadelerine yer verdi.

Haber Merkezi