TED Edirne'nin kürekçileri Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor
21-23 Ağustos'ta düzenlenecek Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası öncesi hazırlıklarını sürdüren TED Edirne Kürek Kulübü sporcuları, Meriç Nehri'nde yoğun tempoda çalışarak Edirne'ye bir kupa daha kazandırmayı hedefliyor.
TED Edirne Kürek Kulübü sporcuları, 21-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek Gençler Türkiye Kürek Şampiyonası öncesinde hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Türkiye’nin önemli kürek organizasyonlarından biri olan şampiyonada farklı kategorilerde mücadele edecek sporcular, antrenmanlarını Meriç Nehri 100. Yıl Kürek Parkuru’nda gerçekleştiriyor.
Edirne’nin ilk kürek kulübü olma özelliğini taşıyan TED Edirne Kürek Takımı, yeni şampiyonaya iddialı hazırlanıyor. Teknik ekip gözetiminde çalışmalarını sürdüren sporcular, hem dayanıklılık hem de teknik antrenmanlarla yarışlara en iyi şekilde hazırlanırken, hedeflerini bir kez daha Türkiye derecesi elde etmek olarak belirledi.
Geçtiğimiz dönemde yine Meriç Nehri 100. Yıl Kürek Parkuru’nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda farklı kategorilerde önemli başarılara imza atan TED Edirne Kürek Kulübü, kazandığı madalyalarla Edirne’ye ilk kürek kupasını getirmişti. Elde edilen bu başarı, kentte kürek sporunun gelişimi açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirilmişti.
Aynı başarıyı tekrarlamak isteyen sporcular, şampiyonaya kadar hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürecek. Takım, hem bireysel hem de ekip yarışlarında kürsüye çıkarak Edirne’yi en iyi şekilde temsil etmeyi ve kente bir kupa daha kazandırmayı amaçlıyor. Meriç Nehri’nin doğal parkurunda yapılan antrenmanlar ise sporcuların yarış temposunu yakalamasına önemli katkı sağlıyor.