'Su Sporları Merkezi Projesi için çalışmalar devam ediyor'

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, 2024 yılında Avrupa Kürek Şampiyonası'nın kentte yapılacağını hatırlatarak, su sporları merkezi projesi için gerçekleştirilen çalışmaların devam ettiğini belirtti. Basın mensupları ile Meriç Nehri kenarında bir restoranda bir araya gelen Vali Kırbıyık, Edirne Spor'un maçlarını yaptığı stadın yıkılacağını, yeni bir stadyum için yer tespit çalışmalarına başladığını dile getirdi.

'Su Sporları Merkezi Projesi için çalışmalar devam ediyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla program düzenledi. Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, gazetecilerin gününü kutladı.

“Su sporları merkezi hayata geçirmemiz gerekiyor”

Meriç Nehri’nin su sporları için doğal bir parkur olduğunu ifade eden Vali Kırbıyık, “Malumunuz olduğu üzere iki bin yirmi dörtte yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda öngördüğümüzde bizim bir an evvel burada bir su sporları merkezi hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu noktada da gerekli proje çalışmalarını, gençlik spor bakanımız, kürek federasyonu ve buradaki kurumlarımızla birlikte çevre şehircilik müdürlüğümüz, özel idaremiz hep birlikte devam ediyor. İnşallah iki bin yirmi üçte bu noktada bir adım atılmasını, bu işin de proje sürecini tamamlayıp, ihale aşamasına geçmesini öngördüğümüzü ifade edebilirim.” Şeklinde konuştu.

“Çiftçiye destek 792 milyon seviyesine ulaştı”

Edirne’de tarım il işlemine kayıtlı 26 bin 746 çiftçinin bulunduğunu aktaran Vali Kırbıyık, 2 bin 22’de 392 bin ton çeltik üretiminin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Kentte 342 bin bin ton ayçiçeği üretiminin yapıldığını dile getiren Vali Kırbıyık, “Altı yüz elli bin ton buğday üretimi gerçekleştirildi. Otuz bin ton da kanola üretimi gerçekleştirildi. Edirne'nin Çalışkan ve Kıymetli Çiftçiler tarafından bu yapılan üretim sonucunda iki bin yirmi iki yılında bir önceki yıla göre tarımsal hasılada yüzde yüz doksan dörtlük bir artışla yaklaşık on yedi milyar Türk lirası seviyesine ulaşılmış oldu. Yine tarımsal desteklere baktığımızda yaklaşık iki bin 2021 yılında toplam üç yüz yetmiş yedi milyonluk tarımsal destek olmuştu. Tarım Bakanlığımız tarafından çiftçilerimize verilen 2023 yılındaki bu rakam yedi yüz doksan iki milyon seviyesine ulaştı.” İfadelerine yer verdi.

Söğütlük Kent Ormanı’nın çok önemli bir proje olduğunu belirten Vali Kırbıyık, yapılan eleştirilerin projeye haksızlık olduğunu söyledi. Vali Kırbıyık, 25 Kasım Stadyumu’nun yıkılacağını ve yapılacak yeni stat ile ilgili çalışmaların başladığını duyurdu. Mevcut stadyumun şehrin tam ortasında olduğunu dile getirerek, dezavantajlarından bahsetti.

Gençlik Spor Bakanlığı’nca yeni stadyum için alt yapı çalışmalarının devam ettiğini aktaran Vali Kırbıyık, 25 Kasım Stadyumunu bir an evvel yıkılması gerektiğini vurguladı.

Edirne’nin 640 sivil mimari örneğine sahip olduğunu söyleyen Vali Kırbıyık, 2022 yılında müzeleri ziyaret eden kişi sayısının önceki yıla göre yüzde 74 arttığını ve 666 bin 250 kişiye ulaşıldığını kaydetti.

Hızlı Tren Projesi ile alakalı açıklamalarda bulunan Vali Kırbıyık, “Çerkezköy Kapıkule arasındaki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Artık Edirne merkezde de bu çalışmaları çok daha yakından izliyoruz. Çok daha yakından fark ediyoruz. Çünkü hemen sol tarafımızda duran tarihime çıkıyor köprüsünde yanından geçen konveksiyon hattının bir değişim söz konusu Önce geçici olarak yedi sekiz ay faaliyet göstereceği alana taşındı. O arada eski hat sökülecek. Oraya yaklaşık altı yüz metre uzunluğunda bir viyadük gerçekleştirecek. Hem hızlı trene ait iki yeni hat hem de konvansiyonel hat oraya tekrar taşınacak. İnşallah iki bin yirmi üç yılı sonuna doğru şehir merkezindeki bu geçişte tamamlanmış olacak.” Diye konuştu.