Ruhsat Karşılığı 200 Bin Avro İddiası: E.Y. Adliyeye Çıkarıldı
Edirne'de ruhsat onayı karşılığında 200 bin avro rüşvet istediği iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi E.Y., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, N.Ö.’nün savcılığa başvurarak suç duyurusunda bulunması üzerine başlatıldı. N.Ö., ruhsat işleminin onaylanması karşılığında E.Y.’nin kendisinden 200 bin avro rüşvet talep ettiğini öne sürdü.
İddiaların ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler, teknik ve fiziki takip başlattı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışma kapsamında N.Ö. ile E.Y.’nin gerçekleştirdiği buluşma da ses ve görüntü kayıt cihazlarıyla takip edildi.
Yaklaşık 10 dakika sürdüğü belirtilen görüşmenin ardından harekete geçen polis ekipleri, CHP’li Belediye Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi E.Y.’yi düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.
Emniyete götürülen E.Y.‘nin buradaki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Edirne Adliyesi’ne sevk edildi.
E.Y.’nin savcılıktaki işlemleri devam ediyor.