Proje kapsamında 7'den 70'e herkes yüzme öğrenecek

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında olimpik havuza gelenler hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de antrenörler eşliğinde yüzme öğreniyor. Projeyle beraber tüm yaş gruplarına eğitim veriliyor. Edirne'de projenin ilk haftasında 900 kişinin başvuru yaparak projeden yararlanmak istediğini ifade eden Gençlik Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Amiri Özkan Arsu, hedeflerinin 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Proje kapsamında 7'den 70'e herkes yüzme öğrenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye'de Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında olimpik havuza gelen çocuklar hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de antrenörler eşliğinde yüzme öğreniyor. Projeyle beraber sadece çocuklar değil yetişkin vatandaşlarda bu projeden yararlanabilecek.

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi yoğun ilgi görüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen projede vatandaşlar hem yüzme eğitimi alıyor hemde spor yaparak sosyalleşiyor.

'Hedefimiz 10 bin kişiye ulaşmak'

Edirne'de projenin ilk haftasında 900 kişinin başvuru yaparak projeden yararlanmak istediğini ifade eden Gençlik Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzu Tesis Amiri Özkan Arsu, hedeflerinin 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Ücretsiz olarak verilen eğitimler sayesinde yüzme bilmeyen kimsenin kalmamasını hedeflediklerini belirten Arsu, çeşitli yaş gruplarında belli gün ve saatlerde çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

                Proje için sisteme giren vatandaşların kendi yaş gruplarına kolayca kayıt yaptırabileceğini ifade eden Arsu, internet üzerinden kayıt yaptıramayan vatandaşların havuza gelerek kayıt yaptırabileceğini aktardı.

1 ay boyunca haftada 2 saat olmak üzere toplamda 8 saat antrenman yapıldığını söyleyen Arsu, 'Gelen çocuklara nefes, ayak, kol gibi temel eğitimler verip bizden sonraki aldıkları eğitimle özel kulüplere yönlendiriyoruz. Öğrencilerimiz yüzmeye devam etmek istiyorlarsa,  performans veya yüzme anlamında ne yapmak istiyorlarsa onları seçmek istedikleri özel kulüplere gönderiyoruz' şeklinde konuştu.

'Ücretsiz bir program sunuyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesinin desteklendiğini belirten Arsu, 'Projemiz yaz kış devam etse de yazın daha fazla ilgi ve yoğunluk oluyor. Kışa oranla %100 bir artış gösteriyor. İlk hafta 900 kişi başvurduğunda grupları ayırırken bile sayılardaki artış devam ediyordu.  Şuan halk eğitim üzerinden aldığımız eğitmenlerle birlikte yaklaşık 9-10 tane hocamız var. En büyük sıkıntımız antrenör sıkıntısı. Antrenör hoca sayımız ne kadar fazla olursa o kadar fazla ders veririz. Çünkü derse antrenör sayısına göre öğrenci alıyoruz.   Yetişkin kadın, erkek ve engelli vatandaşlarımıza da halk eğitim üzerinden ücretsiz bir program sunuyoruz' dedi.