MAG AME SAR gençlere afet eğitimi verdi
Edirne'de afetlere hazırlık çalışmaları kapsamında MAG AME SAR Edirne İl Temsilciliği eğitmenleri tarafından Trakya Üniversitesi öğrencilerine yönelik uygulamalı saha eğitimi gerçekleştirildi. Programda gençlere afet ve acil durumlarda kullanılacak temel müdahale yöntemleri anlatıldı.
Gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere enkaza güvenli giriş teknikleri, risk analizi, ekip içi koordinasyon, olay yerinde doğru müdahale yöntemleri ve arama kurtarma ekipmanlarının kullanımı detaylı şekilde aktarıldı. Ayrıca telsiz haberleşmesi ile iple yüksekten iniş ve çıkış teknikleri de uygulamalı olarak gösterildi.
Eğitim sürecinde öğrenciler, olası afet senaryoları üzerinden sahada birebir deneyim kazanma fırsatı buldu. Katılımcılar, hem teorik bilgileri pekiştirdi hem de ekip çalışmasının önemini yerinde gözlemledi.
MAG AME SAR Edirne İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, bu tür programlarla gençlerin afet bilincinin artırılmasının, temel müdahale becerilerinin geliştirilmesinin ve dayanışma kültürünün güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca bilgi ve tecrübenin sahada paylaşılmasıyla yürütülen bu çalışmaların toplum temelli afet hazırlığı açısından önemli katkılar sunduğu vurgulandı. Eğitime katılan öğrencilere teşekkür edilirken, benzer organizasyonların ilerleyen dönemlerde de sürdürüleceği ifade edildi.