Kış tedbirleri toplantısı yapıldı

Aralık ayı itibariyle kış mevsimi de etkisini göstermeye başladı. Kış şartlarına bağlı yaşanabilecek olumsuzluklara hazırlıklı olunması amacıyla alınacak önlemler, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.

Kış tedbirleri toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında gerçekleştirilen “Kış Tedbirleri Toplantısı” ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

                Toplantıda ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü yetkilisi sunum yaparak alınan tedbirleri anlatırken ardından sırasıyla Edirne Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, 112 AÇM ve AFAD yetkilileri hazırlıkları ve almış oldukları tedbirleri konusunda bilgiler verdi.

                Vali Kırbıyık, toplantı sonunda bir değerlendirme yaparak kış tedbirlerine yönelik açıklamada bulundu.

                Tüm birimlerin gerek makine parkı imkanları, gerekse geçmiş dönemlerden edinmiş oldukları tecrübeleriyle konu ile ilgili olarak hazırlıklarını tamamladığını gördüklerini aktaran Kırbıyık, vatandaşların kış mevsiminin şartlarına bağlı olarak yaşanabilecek sıkıntılardan mümkün olduğunca az etkilenmesi için iletişim ve koordinasyonun çok önemli olduğunu değerlendirdiklerini ifade etti.

                Kış mevsiminde yaşanabilecek yoğun yağışlarda sürecin en sıkıntısız şekilde atlatabilmesi için kurumların birbiri ile iletişimde kalması ve gerek duyulduğu anda birbirlerine destek olmasının çok önemli olduğunu dile getiren Vali Kırbıyık, "Yine diğer yandan biliyorsunuz kış lastiği takılması zorunluluğu ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarımızda 1 Aralık itibariyle başladı. Tabi sadece bu araçların değil trafikteki tüm araçların kış döneminde kış lastiği takması konusundan da hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Bu konuda da denetimlere ağırlık vermemiz yerinde olur diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

                Toplantıya Vali Kırbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcıları Ali Uysal, Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, Karayolları Müdürlüğü, AFAD, 112 AÇM, Meteoroloji Müdürlüğü ve diğer yetkili birim amirleri katıldı.

Haber Merkezi

HABER MERKEZİ