KIŞ KAPIDAYKEN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMENİN YOLLARI

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve mevsim geçişi nedeniyle birçok vatandaş gribal enfeksiyondan şikâyetçi. Uzmanlar mevsim geçişi hastalıklarına karşı en büyük silahın ise güçlü bağışıklık sistemi olduğunu söylüyor. Bu kapsamında bağışıklık sistemini güçlendirmek için tavsiyelerde bulunan diyetisyen Işıl Özverim, kış kapıdayken önlemlerin ve hazırlıkların tamamlanması gerektiğini belirtti.

KIŞ KAPIDAYKEN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMENİN YOLLARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların soğuması ve kişilerin gereken tedbirleri almamasıyla kış mevsiminde hastalık oranlarının çoğaldığını ifade eden diyetisyen Işıl Özverim, özellikle soğuyan havalar nedeniyle kapalı ortamlarda bulunmanın hastalıkla buluşma riskini yükselttiğini aktardı. Dört mevsim sağlığı korumaya özen göstermenin önemli olduğuna değinen Özverim, soğuyan havalarda tedbirleri daha çok arttırmanın gerektiğini vurguladı.

'Kış kapıdayken bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin yolları'

Bağışıklık sistemini yükseltmek için stres faktörlerini en aza indirmek gerektiğini belirten Özverim, 'Yeterince uyumak, el hijyenine çok dikkat etmek, ideal kilomuzda olmak ve doğru beslenmek en temel ilkeler arasında diyebiliriz özellikle bu dönemde bir Diyetisyen olarak beslenme düzeninizde renkli sebze ve meyvelere yer vermenizi, rafine şeker ve karbonhidrattan uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum. Gün içerisinde ayrıca yeşil alanlarda yapacağınız hafif tempolu yürüyüşler ve hafif egzersizler kan basıncını düşürdüğü için hem sizi kalp hastalığı, felç gibi rahatsızlıklardan koruyacak hem de bağışıklık sisteminizi yükseltecektir.' Dedi.

Soğuyan havalara karşı  C vitamini desteğinin asla unutulmaması gerektiğini dile getiren Özverim, içeriği yüksek portakal biber limon mandalina gibi sebze ve meyveleri tüketmekse bu dönemde C vitamini açığını kapatmak için tıbbı bitkilerden de yararlanabileceğini kaydetti.

Bağışıklık sistemini güçlendirici çay tarifi paylaşan Özverim, 'Bağışıklık güçlendirici çay tarifi 1 çay kaşığı hibiscus 1 tatlı kaşığı ıhlamur çiçeği 3 karanfil A tarçın çubuğu 1 defne yaprağı elmanın kabuğu Tüm bitkileri bir kupa kaynar suda 5 dakika üstü kapalı bir şekilde demlendirin arkasından süzüp içebilirsiniz. Tatlandırmak için bir tatlı kaşığı bal kullanabilirsiniz.' İfadelerine yer verdi.