Kasksız, belgesiz yola çıkana geçit yok

Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kent genelinde güvenlik önlemleri artırılırken, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri de sahadaki uygulamalarını yoğunlaştırdı. Kentin en işlek noktalarından biri olan Selimiye Meydanı'nda gerçekleştirilen denetimlerde sürücüler tek tek kontrol edildi.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uygulamalarda özellikle ticari taksiler, motosikletler ve yük taşıyan araçlar üzerinde duruldu. Ekipler tarafından sürücülerin çalışma belgeleri, SRC ve psikoteknik evrakları ayrıntılı şekilde incelenirken, emniyet kemeri kullanımı da denetlendi. Motosiklet sürücülerinin kask takıp takmadığı kontrol edilirken, kuryelerin P1 yetki belgeleri de sorgulandı.

Kurallara uymayan ya da eksik evrakla trafiğe çıkan sürücülere cezai işlem uygulanırken, polis ekipleri trafik güvenliğini riske atan hiçbir duruma izin vermedi. Denetimler sırasında sürücülere trafik kurallarına uymanın hayati önem taşıdığı da hatırlatıldı.

Yetkililer, 1 Mayıs nedeniyle oluşabilecek yoğunluk ve olası olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla denetimlerin gün boyu ve önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi.

 Kentte huzur ve güven ortamının sağlanması için trafik ekiplerinin yanı sıra asayiş ve diğer birimlerin de koordineli şekilde görev yaptığı ifade edildi.