Kararı duyan Bulgar vatandaşlar Cuma pazarına akın etti

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Türkiye Bulgaristan vatandaşlarına vize muafiyeti sağlayacak. Kararı duyan Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın etti. Her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı doldu taştı. Pazar esnafı alınan bu karardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kararı duyan Bulgar vatandaşlar Cuma pazarına akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı kararına göre, hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları geriye dönük son 180 gün içinde toplam 90 güne kadar ikamet edebilecek şekilde, vizesiz olarak Bulgaristan'a seyahat edebilecek. Hizmet pasaportu sahibi vatandaşlar ile diplomatik pasaport sahibi vatandaşlar 30 güne kadar yapacakları seyahatler için vizeden muaf olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan bu karar sonrası Bulgaristan vatandaşları kente akın etti. Her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmadı. Pazar esnafı alınan bu karar sonrası artan satışlardan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kentte Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı yerli yabancı birçok vatandaşın ilgisini görüyor. Yabancı vatandaşların uğrak noktalarından olan Pazar son dönemin en yoğun gününü yaşıyor. Yabancı vatandaşlar temel ihtiyaçlarını Ulus Pazarı'ndan karşılıyor. Gıda, giyim, kozmetik, ev eşyası, mutfak araçları gibi ihtiyaçlarını pazardan karşılayan yabancı vatandaşlar pazarda yoğunluk oluşturuyor.

'Alınan bu karar Edirne'yi dolayısıyla Türkiye'yi olumlu yönde etkileyecek'

Pazar esnafı Salim Mızrak, 'Bu karar bizim için çok önemliydi. Hem Edirne esnafı olarak hem de Pazar esnafı olarak bir rahatlama oldu bizde. Geçtiğimiz haftalarda Bulgar vatandaşların gelişlerinde bir azalma vardı. Şuanda pasaportsuz gelmeleri bizim açımızdan çok iyi. Nedenini sorarsanız artık daha fazla gelecekler ve daha fazla alışveriş yapacaklar. Buda sadece bizim satışlarımızı değil Edirne'yi dolayısıyla Türkiye'yi de olumlu yönde etkileyecektir. Geçtiğimiz haftalara göre bu hafta çok daha fazla yoğunluk var. Önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artmasını ümit ediyoruz.' Şeklinde konuşu.

'Artık her hafta geleceğim'

Bulgaristan'dan gelen Ruhi Smail, 'Edirne'ye gezmeye geldik. Kaldırılan pasaport muafiyeti bizleri çok mutlu etti. Artık Edirne'ye gelmek bizim için daha kolay hale geldi. Bu karar sonrası her hafta geleceğim. Bu karar sonrası bütün Bulgar vatandaşların geleceğini düşünüyorum. Geldiğimizde mutlaka pazara uğruyoruz. Buradan bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.' Dedi.

'Alışveriş için genellikle Edirne'yi tercih ediyoruz'

Bulgaristan'dan gelen Kadri Kadri, 'Alışveriş için genellikle Edirne'yi tercih ediyoruz. En çok alışveriş yaptığımız yer ise Ulus Pazarı. Kendi ülkemizden daha ucuz olduğu için ve aradığımız her ürünü bulabildiğimiz için Edirne'yi tercih ediyoruz. Bizlere Edirne esnafı çok yardımcı oluyor. Gümrük kapılarından kimlik ile geçebilmek bizler için büyük bir imkân olacak. Çünkü bazı arkadaşlar pasaportu olmadığı için gelip alışveriş yapamıyor Edirne'den. Pazarı çok seviyoruz ve beğeniyoruz. Aradığımız her şeyi burada uygun fiyata bulabilmek büyük ayrıcalık.' dedi

'Daha çok döviz ülkemize giriş yapacak'

Pazar esnafı Emirhan Mızrak, 'İki haftadır yabancı vatandaşların gelişlerinde bir azalma vardı. Eskisi gibi Pazar kalabalık olmuyordu. Bu haftadan itibaren gerçekten yoğunluk yeniden artmaya başladı. Pazarın daha çok canlanmasını bekliyoruz. Yabancı vatandaşların gelişlerinde gerçekten büyük bir artış söz konusu. Alınan bu karar bizleri çok sevindirdi. Daha çok döviz ülkemize giriş yapacak. Bu çok önemli.' İfadelerini kullandı. Kumru Öngün