İtfaiye ekipleri bir sitede Temel Yangın Eğitimi verdi

Edirne'de site sakinlerinin isteği üzerine  İtfaiye ekipleri siteye gelerek Temel Yangın Eğitimi üzerine site sakinlerine eğitim verdi. Verilen eğitim sonrası tatbikat gerçekleştirilerek uygulamalı olarak bilgi verildi.

İtfaiye ekipleri bir sitede Temel Yangın Eğitimi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de İtfaiye ekipleri Şükrüpaşa Mahallesi İlhan Koman Sokak'ta bulunan İkbal sitesinde oturan vatandaşların isteği üzerine siteye gelerek Temel Yangın Eğitimi verdi. Verilen eğitim sonrasında tatbikat gerçekleştirilerek olası bir acil durumda nelerin yapılması gerektiği hakkında site sakinleri bilgilendirildi.

Gerçekleştirilen tatbikatta ekiplerin yaktığı ateş sitede oturan vatandaşlar tarafından yangın söndürme tüpü yardımıyla bilgi verilerek söndürüldü.

Site sakinlerine verilen Temel Yangın Eğitimi çocuklara yönelik hazırlanan barkovizyon sunumu ile başladı. Daha sonra Edirne İtfaiye Amiri Sefa Tabak tarafından yetişkinlere yönelik  yangın anında ne yapılması gerektiği hakkında eğitim sunumuna geçildi.

Edirne İtfaiye ekipleri tarafından site yönetimi ile birlikte verilen eğitimde yanma ve yangın, yangının nedenleri ve alınacak tedbirler,LPG ve doğal gaz kullanımı, ev kazaları ve önlemler, gaz ve duman dolu ortamda hareket tarzı, yangın söndürme madde ve cihazları, yangında kurtarma faaliyetleri, yangın söndürme sistemleri, TSC (taşınabilir söndürme cihazı) ile müdahale konuları ele alındı.

Eğitimin öncelikle çocuklardan başlanması gerektiğini belirten Edirne İtfaiye Amiri Sefa Tabak, “Eğitime çocuklarında dahil edilmesi çok güzel bir durum oldu. Vatandaşımızın bilinçlenmesi ilimizde gerçekleşen yangın sayısının azalmasını sağlıyor. Yani kimsenin canı ve malı zarar görmesin. Bizim en başta amacımız bu. Buda eğitim ile olan bir şey. Eğitimlerimize devam edeceğiz. Talep olursa diğer sitelere de eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Kuru kimyeviyi kullanarak  eğitimi pratiğe de dökmüş olduk. Başlarına bir olumsuzluk geldiğinde artık gönül rahatlığıyla kuru kimyeviyi kullanabilirler.” Şeklinde ifadelerde bulundu.

Yangın konusunda site sakinlerini bilgilendirmek için böyle bir eğitim düzenlediklerini belirten İkbal Sitesi Yöneticisi Korhan  Eşingen, Edirne İtfaiyesi'ne talepte bulunduklarını onlarında bu talebi yanıtsız bırakmayarak eğitime geldiklerini aktardı.

İtfaiye ekiplerine kırmayıp geldikleri için teşekkür eden site yöneticisi Eşingen, “Bizlere sitemize gelerek eğitim verdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Tabi herkesin yangın hakkında bir bilgisi var ama biz bilinmeyen şeylerinde olduğunu düşünerek ve böyle bir etkinlik yaptık. Site sakinlerimizde bu eğitime katılarak duyarlılıklarını göstermiş oldu." Dedi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN