İş güvenliğinde önleyici tedbir vurgusu Edirne'de yapıldı
Edirne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenecek İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantıları'nın ikinci ayağına ev sahipliği yaptı. Kamu kurumlarına yönelik gerçekleştirilen toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yasal düzenlemeler ile uygulama süreçleri ele alındı.
Haberin Özeti
- • Edirne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenecek İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantıları’nın ikinci ayağına ev sahipliği yaptı. Kamu kurumlarına yönelik gerçekleştirilen toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yasal düzenlemeler ile uygulama süreçleri ele alındı.
Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından iş sağlığı ve güvenliği konusunda kamu kurumlarının sorumlulukları ve yeni dönemde izlenecek yol haritası değerlendirildi.
Toplantıda konuşan Edirne Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının yalnızca rapor hazırlamakla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti. Hazırlanan raporların uygulamaya geçirilmesinin hayati önem taşıdığını ifade eden Subaşı, olası kazaların önüne geçebilmek için önleyici tedbirlerin zamanında alınmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili Erhan Taylan ise bilgilendirme toplantılarının Türkiye genelindeki 81 ilde gerçekleştirileceğini belirterek, Edirne’nin bu kapsamda ikinci durak olduğunu söyledi. Kamu kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 1 Ocak 2025 itibarıyla tamamen yürürlüğe girdiğini hatırlatan Taylan, bu süreçte kurumların bilinçlendirilmesini ve uygulamada karşılaşılan sorunların yerinde tespit edilmesini amaçladıklarını ifade etti.
Taylan, toplantıların yalnızca bilgilendirme amacı taşımadığını, aynı zamanda sahada görev yapan kamu kurumlarının görüş, öneri ve taleplerini dinleyerek çözüm üretmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile kent protokolünün katıldığı toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılmasına yönelik yürütülecek çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Kumru Öngün