İlkokul öğrencileri pankartlarla yürüyüş yaptı

Yeşilay Edirne Şubesi üyeleri ve ilkokul öğrencileri kentte bulunan bir alışveriş merkezi önünden Saraçlar Caddesi'ne kadar süpürge ve kürek yardımıyla yerde bulunan izmaritleri topladı.

İlkokul öğrencileri pankartlarla yürüyüş yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'˜31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' kapsamında etkinlikler düzenlendi. Farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya gelen Yeşilay Edirne Şubesi üyeleri ve ilkokul öğrencileri kentte bulunan bir alışveriş merkezi önünde toplandı. Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüyüş yapan üyeler ile öğrenciler süpürge ve kürek yardımıyla yerde bulunan izmaritleri toplayarak farkındalık oluşturmak istedi.

Vatandaşlar ve esnafta yürüyüş yapan öğrencileri destek oldu. Farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları pankartlarla yürüyen ilkokul öğrencilerini esnaf ve vatandaşlar alkışlayarak destekledi.

Öğrenciler özel olarak hazırladıkları pankartların üzerine "Sigarayı bırak, hayatı bırakma", "Hayatımız duman olmasın" 'sigara kanserin kardeş, ölümün arkadaşıdır', 'izmaritini yere atma' 'sağlık için temiz çevre' gibi yazılar yazarak dikkat çekmek istedi.

Minik öğrenciler yaklaşık 2 kilometre yürüyerek yere atılan izmaritleri topladı. Yeşilay gönüllüsü öğrenciler daha sonra Saraçlar Caddesi'ne gelerek cadde üzerinde temizlik çalışmalarına devam etti.

'Tüm toplumumuza sağlıklı bir çevre bırakmak istiyoruz'

Gerçekleştirilen etkinlikte açıklamalarda bulunan Yeşilay Bölge Koordinatörü Sebahattin Bilgiç, '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" çerçevesinde sigarasız bir yaşama dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdik. Hem sigara içmemenin önemine hem de yerlere atılan izmaritlere dikkat çekmek amacıyla temizlik yaparak yürüyüş yaptık. Çevre hepimizin çevresi, sağlıklı çevre demek sağlıklı hayat demek. Biz bu temaya dikkat çekmek istiyoruz. Gençlerimize ve tüm toplumumuza sağlıklı bir çevre bırakmak ve sağlıklı hayata teşvik etmek çok güzel anlamlar ifade ediyor. Milli eğitime bağlı okullarımızla birlikte kaldırımların 2 tarafından hem yürüyüş, hem de temiz çevreye bilinç oluşturmak amacıyla yerdeki izmaritleri topladık' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından paylaşılan verilere göre tütün kullanımı sonucu dünyada her yıl 8 milyon insanın hayatını kaybettiği söyleyen Yeşilay Bölge Koordinatör Personeli Rumeysa Ergül, tütün kullanımıyla mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini ve bu konuda Yeşilay'ın, '˜Bırakabilirsin' uygulamasıyla sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz olarak destek verildiğini aktardı.

Gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğine Eylül Elif Öztürk, 'Sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklara hayır demek için düzenlenen yürüyüşe katıldık. İnsanlara sigara ve alkolün kötü bir şey olduğunu söylemek için de şarkı söyleyerek yürüyüş yaptık' ifadelerini kullandı

Kumru Öngün