Hayır yapmak artık bir dokunuş kadar yakın
Türkiye Diyanet Vakfı'nın bağış işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği dijital bağış noktaları Edirne'de kullanılmaya başlanıyor. Pilot kent olarak seçilen Edirne'de hayırseverler, belirlenen noktalardaki kiosklar aracılığıyla banka ve kredi kartı ya da temassız ödeme yöntemiyle bağış yapabilecek.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın bağış işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği dijital bağış noktaları Edirne’de kullanılmaya başlanıyor. Pilot kent olarak seçilen Edirne’de hayırseverler, belirlenen noktalardaki kiosklar aracılığıyla banka ve kredi kartı ya da temassız ödeme yöntemiyle bağış yapabilecek.
Hayırseverlerin bağış işlemlerini daha hızlı ve kolay gerçekleştirebilmesi amacıyla geliştirilen dijital bağış sistemi Edirne’de tanıtıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi tarafından hazırlanan proje kapsamında Edirne pilot uygulama illerinden biri oldu.
Vakıf Şubesi’nde gerçekleştirilen tanıtım programında, dijital bağış noktalarında bulunan kioskların kullanımı hakkında bilgi verildi. Sistem sayesinde vatandaşların nakit kullanmadan, kartlarıyla birkaç adımda bağış işlemlerini tamamlayabilmesinin önü açıldı.
İlk bağışı İl Müftüsü Çakır yaptı
Edirne’deki uygulamanın ilk kullanımını İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Edirne Şube Başkanı Burhan Çakır gerçekleştirdi.
Yeni sistemin teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanılarak hayır hizmetlerine kazandırıldığını belirten Çakır, vatandaşların artık yanlarında nakit para bulunmasına gerek kalmadan bağış yapabileceğini ifade etti.
Kiosk cihazlarında banka ve kredi kartlarının yanı sıra temassız ödeme özelliğinin de kullanılabileceğini belirten Çakır, uygulamanın bağış sürecini vatandaş açısından daha pratik hale getireceğini söyledi.
Cami ve farklı noktalara kurulacak
Hayırseverlerden uzun süredir kartla bağış yapabilmeye yönelik talepler geldiğini belirten Çakır, dijital bağış noktalarının bu ihtiyaca karşılık vereceğini dile getirdi.
Edirne’de belirlenen camiler ve farklı noktalarda hizmet vermesi planlanan kioskların, vatandaşların vakfa ulaşmasını kolaylaştırması hedefleniyor.
Dijital sistemin özellikle bağış yapmak isteyen vatandaşlara zaman açısından da kolaylık sağlayacağını belirten Çakır, Edirne’nin pilot uygulama kapsamında seçilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Çakır, teknolojik imkanların hayır hizmetlerinde kullanılmasının bağış kültürünün daha geniş kesimlere ulaşmasına katkı sağlayacağını belirterek, uygulamanın Edirne’de hayata geçirilmesinde emeği bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’ne teşekkür etti.
Dijital bağış noktalarının kentte belirlenen cami ve diğer lokasyonlarda önümüzdeki süreçte aktif olarak kullanılmaya başlanması bekleniyor.
Fahrettin Baydar