GELENEKSEL İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI BULUŞMASI 48'KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Geleneksel İmam Hatip Lisesi Mezunları buluşması 48'kez gerçekleştirildi. Edirne İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından gerçekleştirilen buluşmada konuşan Dernek Başkanı Rasim Özgün, 2 bin 200 üyelik derneğimizle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

GELENEKSEL İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI BULUŞMASI 48'KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleneksel 48. Edirne İmam Hatip Lisesi Mezunları Buluşması etkinliği Hasan Sezai Anadolu İmam Hatip Lisesi Bahçesinde gerçekleştirildi. Buluşmada konuşan Dernek Başkanı Rasim Özgün, böyle bir etkinlik ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

İmam Hatip okullarının maddi ve manevi ilmi tahsil ettiğini aktaran Özgün, hem dini ilimleri, hem fen ilimlerini tahsil ederek eğitim öğretime katkı sağlandığını belirtti.

'İmam Hatip okullarının Türkiye'nin çimentosudur'

Özün, İmam Hatip okulunda vatan, millet ve din sevgisini öğrendiklerini dile getirdi ve şunları kaydetti;

Özgün; 'İmam Hatip okullarının Türkiye'nin çimentosudur. Bizlere okulda vatan sevgisi imandandır dediler. Dolayı hiçbir kimsenin hakkında kötü niyet, art niyet düşünmeyen insandır imam hatipliler. Dolayısıyla vatanına, milletine, memleketine sadık ve faydalı insanlar yetiştiriyor imam hatipler. Dinini bilmeyen insan yarım insandır. Zaman zaman bakıyoruz ki ülkemizde bir ayrıştırma yapan güruh var. Bunların ben cehil olduğunu düşünüyorum. Kur'an-ı Kerim'de bir ayette diyor ki, helaller bellidir, haramlar bellidir; Eğer onun çizdiği yolda gidilirse insanlığın huzur ve mutluluk ortamında yaşayabileceğini, aksi uygulandığında da bir anarşi ortamının oluşacağını düşünüyorum.' dedi.