Edirne'de '4 Mevsim 5 Duyu' çalışması ziyaretçi sayısını arttıracak

Tarih, kültür, doğa ve gastronomi turizmiyle öne çıkan Edirne'de, '4 Mevsim 5 Duyu' çalışmasıyla turist hareketliliğinin yılın 12 ayına yayılması ve ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor.

Edirne'de '4 Mevsim 5 Duyu' çalışması ziyaretçi sayısını arttıracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Edirne 47. Turizm haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında roman halk müziği topluluğu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinleti sonrası İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk tarafından Edirne Turizm Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası sunumu yapıldı.

Deveci han kültür merkezinde Edirne 47. Turizm haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.  Gazetecilerle bir araya gelen İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, sürdürülebilir turizm anlayışı ile kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Turizm master planı hazırladık"

2022 Master Planı’ndan bahseden Soytürk, “Turizm endüstrisi son 30 yıldır dünyada çok sayıda ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi üstlenmektedir. Turizmin, ekonomiye olan katkısı dışında ülkelerin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi kaynakların değerlendirilmesi bu kaynakların sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Kültür turizm bakanlığımızın 2023 turizm ana eylem planı çerçevesinde şehrimizin tüm paydaşlarıyla beraber 2022 ve 2030 yıllarını kapsayan turizm master planı hazırladık. Edirne İl Turizm Master Planını hayata geçirilebilmek için etkin turizmin sağlanması ve Edirne’nin sürdürülebilir turizm marka şehir olarak konumlandırılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Edirne 2022-2030 Turizm Master Planı’nın 4 stratejik amacı olduğunu söyleyen Soytürk, “Yabancı turist sayısında artış ve sınır kapısından geçen misafirlerimizi kent merkezine yönlendirmek için nitelikli turist ve geceleme sayısının arttırılması. Turizm destinasyonlarının çeşitlendirilmesi, Eko ve Agro turizm koridorunu yaygınlaştırmak için mevcut tarım niteliklerinin arttırılması. Trakya kültür koridoru çerçevesinde alt yapı faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve turizm hizmet kalitesini arttırmak” diye konuştu.

"4 Mevsim 5 Duyu"

Edirne’nin Türkiye ve dünyanın en önemli turizm potansiyeline sahip şehri olduğunu dile getiren Soytürk, “Sahip olduğumuz bu eşsiz değerleri bütünleştirip sürdürülebilirlik anlayışıyla Edirne’yi birinci sıraya oturtmamız gerekiyor. Edirne’ye gelecek olan yerli ve yabancı turistlere yönelik  “4 Mevsim 5 Duyu” metaforumuz var. 4 mevsim turizm çeşitliliği ve 5 duyuya hitap etmemiz ve ziyaretçi sayısının artırılmasını amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN