Edirne'de 15 Temmuz Sergisi açıldı

15 Temmuz 2016 FETÖ'nün hain darbe girişiminin halkın iradesi sayesinde kazanılan zaferin 6'ncı yılı dolayısıyla darbe gecesi çekilen fotoğraflarla Selimiye Meydanında sergi açıldı. EDGED Başkanı Veysel Güner, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'a fotoğraf sergisine verdiği destek nedeniyle ve 15 Temmuz hain darbe gecesi Edirne'deki kışlaların önüne iş makinelerini ve kamyonlarını çeken İş İnsanı, Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nesim İba'ya hediye takdim edildi.

Edirne'de 15 Temmuz Sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü, Anadolu Ajansı ve Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği tarafından darbe gecesi çekilen fotoğraflardan sergi açıldı.
Düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Etkinlikler Kapsamında Müzik Dinletisi, Zeybek Gösterisi, 15 Temmuz Destanı Sergisi ile devam etti.
                Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, FetullahçıTerör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Destanı" sergisi açıldı.
                15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği, AA Edirne Bölge Müdürlüğü ve İletişim Başkanlığı Edirne bölge Müdürlüğü iş birliğinde Selimiye Meydanı Fatih Sultan Mehmet heykeli çevresinde açılan sergide, AA muhabirlerinin FETÖ'nün hain darbe girişiminde bulunduğu gün ve sonrasında çektiği 25 fotoğraf yer alıyor.
                15 Temmuz'da derin bir kederi ve büyük bir gururu aynı anda yaşandığını belirten EDGED Başkanı Veysel Güner, 'Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer yandan dünyada az bulunur bir direnişe imzanın gururunu yaşıyoruz.' İfadelerine yer verdi.
                EDGED Başkanı Güner, 'Bugün burada 15 Temmuz Destanımızın nasıl yazıldığını gösteren fotoğraf karelerini tekrardan görüyor ve hatırlatıyoruz. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki tanka, tüfeğe bombaya karşı koşan kısacası vatanı ve bayrağı için tarih boyunca şehadete koşmaktan bir an olsun bile tereddüt etmeyen bu aziz milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. 15 Temmuz gecesi kalpleri bayrak ve vatan aşkıyla yanıp tutuşan bu aziz millet , bölünmeyeceğimizi, yıkılmayacağımızı , Egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu içerideki ve dışarıdaki tüm düşmanlara en sert bir şekilde bir kez daha göstermiştir. Bizi geleceğe taşıyacak olan bu şuur , kardeşlik hukuku ,iç barış ve huzur ortamıdır.Tarihin bize gösterdiği milli ruh bezginlik, baygınlık , durgunluk ,teslimiyet ve mağlubiyet tanımaz , kabul etmez. 15 Temmuz'da karanlık geceyi aydınlığa kavuşturan ruh ile dayanışma ve kucaklaşmayla her zorluk aşılacak Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. Bu düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor , gazilerimize hayırlı , sağlıklı ,uzun ömürler diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyor, bu güzel organizasyonda emeği geçen başta valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuzu unutmadık ,unutturmayacağız.' Dedi.

Etkinliğe Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Millet Vekili Fatma Aksal, AK Parti İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Jandarma Komutanı Abdülkadir Seri, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Önder Özcan, TED Edirne Koleji Kurucusu ve İş İnsanı Nesim İba, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ve vatandaşlar katıldı. 
                EDGED Başkanı Veysel Güner, Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'a fotoğraf sergisine verdiği destek nedeniyle ve 15 Temmuz hain darbe gecesi Edirne'deki kışlaların önüne iş makinelerini ve kamyonlarını çeken İş İnsanı, TED Edirne Koleji Kurusu Nesim İba'ya hediye takdim edildi.

Türk Kızılay ise kan bağışı kabul etti.