DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN DESTEK BEKLİYOR

10 yaşındaki Edirneli Emine Ayza Türkçü kısa süre önce başladığı Hip Hop dansında birçok başarı elde etti. 8 ay gibi kısa bir sürede dört birincilik ve bir tane üçüncülük elde eden Türkçü, hedefinin Dünya Dans Şampiyonası'nda birincilik elde etmek olduğunu söyledi. Türkçü, Avusturya'da düzenlenecek Dünya Dans Şampiyonasına katılabilmek için destek talep etti.

DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN DESTEK BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

9 yaşında izlediği videolarla ilgi duyduğu Hip Hop dansına başlayan Emine Ayza Türkçü kısa sürede birçok başarı elde etti. 8 ay gibi kısa bir sürede çeşitli kategorilerde dört birincilik ve bir tane üçüncülük elde eden Türkçü, Avusturya'da düzenlenecek Dünya Dans Şampiyonasına katılabilmek için destek talep etti.

'Edirneli büyüklerimizden destek bekliyorum'

Hedefinin dünya birinciliği elde etmek olduğunu söyleyen Türkçü, 'Türkiye Şampiyonalarında birçok madalya kazandım. Çeşitli yaş kategorilerinde ve diğer dans yarışmalarında başarılar elde ettim. Son sekiz ayda beş tane kupa kazandım. Dört tane birincilik, bir tane üçüncülük kazandım. Kaç tane madalyam var bilmiyorum.' Dedi.

Dansa 9 yaşında başladığını belirten Türkçü, izlediği videolarla beraber evde Hip Hop yapmaya başladığını ve bu ilgisinin gün geçtikçe arttığını ifade etti. Hayalinin dans okulu açmak olduğunu aktaran Türkçü, 'Günde sekiz saat antrenman yapıyorum. Bu antrenman sürecinde her şeyi yapmaya çalışıyorum. Avusturya'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılabilmek Edirneli büyüklerimizden destek bekliyorum.' Şeklinde konuştu.

'Bizler elimizden geleni yapıyoruz'

Emine Ayza Türkçü'ye destek olmak istediklerini söyleyen Sabunlu Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, 'Emine Ayza Türkçü kızımıza destek olmak amacıyla buradayız. Türkiye'ye birinci olarak yetiştirdiğimiz Emine kızımıza daha büyük destek olabilmek için bizler elimizden geleni yapıyoruz. Hip pop olan dans yarışmasının birincisi olan Emine'nin Avusturya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında bizi daha iyi temsil edebilmesi için Edirneli büyüklerimizin desteklerini bekliyoruz. Sponsorlar arıyoruz bu konuda. Mahalle muhtarı olarak biz de destek oluyoruz. İnşallah iyi bir neticeye de varırız. Edirne'miz bu konuda da daha büyük bir reklama kavuşur.' İfadelerini kullandı. Barış Karapaça