Dünya Bize Emanet temasıyla farkındalık etkinliği

Edirne'de Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenen Çevre Şenliği, Millet Bahçesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlikte öğrenciler hazırladıkları projeleri sergilerken, çeşitli gösteriler ve konserler de büyük beğeni topladı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dünya Bize Emanet temasıyla farkındalık etkinliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu yıl “Dünya Bize Emanet” temasıyla kutlanan Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen şenlikte çevrenin korunması, geri dönüşümün yaygınlaştırılması ve sıfır atık bilincinin artırılması konularında farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Programda Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor gösterisi sunulurken, Edirne Müzik Akademisi öğrencileri koro performansıyla sahne aldı. Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencilerinin solo dinletisi ve 80. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin konseri etkinliğe renk kattı.

Şenlik kapsamında düzenlenen “Atık Kağıttan Sanata” yarışmasında derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi. Kurulan stantlarda çevre, geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmaları tanıtılırken, öğrenciler hazırladıkları projelerle çevreye duyarlı yaşam konusunda önemli mesajlar verdi.

Etkinlikte konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ayşe Sarı, çocuklarda çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, “Dünya bize emanet. Çocuklarımızın hem eğlenmesini hem de çevreye karşı sorumluluklarının farkına varmasını istiyoruz. Geri dönüşümün önemini anlatan etkinliklerle öğrencilerimizin atık malzemelerden neler üretilebileceğini öğrenmelerini sağladık” dedi.

Biyogaz ve biyogübre üretimi üzerine hazırladığı projeyi tanıtan Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencisi Zeynep Köseoğlu da daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Şenlik, stantların gezilmesi, öğrencilerin projelerinin incelenmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Program sonunda katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Etkinliğe Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ayşe Sarı, İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Ticaret İl Müdür Vekili Mustafa Kurt, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Ebru Yıldız Günenç