Dilekler Tunca Nehri'ne bırakıldı
Edirne'de Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında dileklerin yazılı olduğu kağıtlar Tunca Nehri'ne bırakıldı.
Sarayiçi'nde düzenlenen şenlikler kapsamında dün Kakava ateşinin yakılmasının ardından, bu sabah da Kakava ritüeli gerçekleştirildi.
Şenlik alanına gelen vatandaşlar dans gösterilerini izledi, ardından Fatih Köprüsü'nden dileklerini yazdıkları kağıtları Tunca Nehri'ne bıraktı ya da alandaki ağaca astı. "Bolluk, bereket, barış, sevgi, huzur" yazılı dilek çiçeğini nehre bırakıldı.
İzmir'den gelen Mehmet Ali Önsoy, daha önce de geldiği Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nde bu yıl ilk kez dilekte bulunduğunu dile getirdi.
Öncelikle sevgi, saygı ve mutluluk dilediğine işaret eden Önsoy, "Bugünün yüzyılında zaten savaşlar var. İnsanlar öncelikle barışı hak ediyorlar. Barış olsun. En büyük dileğim budur." diye konuştu.
Edirneli Birgül Akgül Kaynak ise her yıl dileklerini bırakmak için Tunca Nehri'ne geldiğini anlattı. Dileklerini yazdığı kağıdı nehre bıraktığını vurgulayan Kaynak, "İnşallah herkesin dileği kabul olur." ifadesini kullandı.