Deprem Anında Ne Yapacaklarını Uygulamalı Öğrendiler

AFAD ile Trakya Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerle öğrencilerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi, olası afet durumlarında doğru ve güvenli davranış biçimlerini öğrenmeleri amaçlanıyor.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Program çerçevesinde öğrencilere afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet sırasında uygulanması gereken doğru hareket tarzları ve afet sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi.

Özellikle deprem anında yapılması gerekenler öğrencilere uygulamalı olarak anlatılırken, teorik eğitimin ardından deprem anı ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.

DEPREM ANI VE TAHLİYE UYGULANDI

Gerçekleştirilen uygulamalarda öğrencilerin deprem sırasında panik yapmadan hareket etmeleri, güvenli alanlara yönelmeleri ve tahliye sürecinde belirlenen kurallara uygun davranmaları konusunda deneyim kazanmaları sağlandı.

Eğitim programı kapsamında AFAD ekiplerinin afet ve acil durumlarda kullandığı araç, gereç ve ekipmanlar da öğrencilere tanıtıldı. Öğrenciler, ekipmanların hangi durumlarda ve nasıl kullanıldığı konusunda yetkililerden bilgi aldı.

AMAÇ AFETLERE HAZIRLIKLI BİR ÜNİVERSİTE ORTAMI

AFAD ile Trakya Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimlerle öğrencilerin yalnızca teorik bilgi sahibi olmaları değil, afet anında karşılaşabilecekleri durumlara karşı uygulamalı olarak da hazırlanmaları hedefleniyor.

Çalışmaların, üniversite bünyesinde afet bilincinin yaygınlaştırılmasına ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı bir eğitim ortamının oluşturulmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.