'Bizim Sokağın Çocukları' ile çevre mesajı

Edirne'de 8 Nisan Romanlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, çocuklara çevre bilinci tiyatro aracılığıyla aktarıldı. Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen program, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Etkinlikte, dezavantajlı bölgelerde eğitim gören öğrenciler için Edirne Sanat Tiyatrosu tarafından “Bizim Sokağın Çocukları” adlı oyun sahnelendi. Sanat Yönetmeni Erdoğan Eğmen’in öncülüğünde hazırlanan oyunda, çevre temizliği, kişisel hijyen ve doğaya saygı gibi konular eğlenceli ve öğretici bir dille işlendi. İnteraktif bölümleriyle dikkat çeken gösteri, çocuklardan büyük ilgi gördü.

Programda konuşan Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, Romanlar Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek, özellikle çocuklara yönelik farkındalık çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Tohumcu, bu tür etkinliklerle çocukların çevre bilinci, temizlik ve empati gibi değerleri erken yaşta kazanmasının hedeflendiğini ifade etti.

Gösteriyi izleyen öğrenciler ise tiyatroyu ilgiyle takip ettiklerini dile getirerek, çevreyi korumanın önemini öğrendiklerini belirtti. Çocuklar, doğayı korumak için çöplerin yere atılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, çocukların hem eğlenip hem de bilinçlenmesine katkı sağlayarak sona erdi.