Bir dönem kapandı Orduevi tamamen yıkıldı
Edirne'de Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve uzun yıllar boyunca askeri personel ile ailelerine hizmet veren Orduevi binasının yıkım çalışmaları tamamlandı. Kentin merkezi noktalarından birinde yer alan ve Edirnelilerin yakından tanıdığı yapı, yürütülen çalışmaların ardından tamamen ortadan kaldırıldı.
Yaklaşık iki yıl önce yapılan incelemeler ve karot testleri sonucunda binanın depreme dayanıksız olduğunun tespit edilmesi üzerine Orduevi hizmete kapatılmıştı. Binanın boşaltılmasının ardından yıkım süreci için hazırlıklar başlatılmış, ilk etapta yapıdaki pencere ve camlar sökülerek bina yıkıma hazır hale getirilmişti. Daha sonra iç bölümlerdeki kapı, duvar ve metal aksamların kaldırılmasıyla birlikte kontrollü yıkım süreci aşamalı olarak yürütüldü.
Yıllarca kentin önemli buluşma noktalarından biri olan Orduevi’nin büyük bölümünün yıkılmasının ardından Atatürk Bulvarı’ndan Selimiye Camii’nin minarelerinin daha net şekilde görülmeye başlaması da dikkat çekti.
Öte yandan yetkililer, Orduevi’nin bulunduğu alanın gelecekte farklı bir şekilde değerlendirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre yıkımın ardından söz konusu alanın bir bölümünün otopark, bir bölümünün ise kafe olarak düzenlenmesi planlanıyor.
Yıkım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Edirne’de uzun yıllar hafızalarda yer eden yapılardan biri daha şehir siluetinden kaldırılmış oldu. Kent merkezinde önemli bir noktada bulunan alanın yeni düzenlemesinin ne zaman başlayacağı ise vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.