Belgrad'dan İstanbul'a Pedal Çeviriyorlar
Belgrad'dan yaklaşık 12 gün önce bisikletleriyle yola çıkan Dunja ve Igor, Sırbistan ve Bulgaristan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Edirne'de mola veren 32 ve 33 yaşındaki iki gezgin, rotalarının son durağı olan İstanbul'a pedal çevirmeye devam edecek.
Bisiklet tutkusunu seyahatle birleştiren Dunja ve Igor, uzun süredir hayalini kurdukları Belgrad-İstanbul yolculuğunu gerçekleştirmek için yaklaşık 12 gün önce yola çıktı. Sırbistan’dan başlayan yolculuklarında Bulgaristan’ı geçen ikili, bir gün önce Türkiye’ye giriş yaptı.
Uzun yolculuklarını tamamen bisikletleriyle sürdüren gezginlerin Türkiye’deki ilk duraklarından biri Edirne oldu. Kentte kısa süre mola veren Dunja ve Igor, hem tarihi şehri görme hem de Türk mutfağını yakından tanıma fırsatı buldu.
“İSTANBUL’A BİSİKLETLERİMİZLE GİTMEK HAYALİMİZDİ”
Bisiklet sürmenin kendileri için yalnızca bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda büyük bir tutku olduğunu belirten Dunja ve Igor, daha önce de farklı bisiklet yolculuklarına çıktıklarını anlattı.
Belgrad’dan İstanbul’a bisikletle ulaşmanın uzun zamandır hayalleri olduğunu ifade eden gezginler, “Bisiklete binmeyi çok seviyoruz. Bu bizim hobimiz. Daha önce de farklı yolculuklar yaptık. Ancak İstanbul’a bisikletlerimizle ulaşmak bizim için özel bir hayaldi. Şimdi bu hayalimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
Yaklaşık 12 gündür yollarda olduklarını anlatan ikili, yolculuk boyunca farklı şehirler, kültürler ve insanlarla karşılaştıklarını belirtti. Sırbistan ve Bulgaristan’ın ardından Türkiye’ye ulaşmanın kendileri için ayrı bir heyecan olduğunu dile getiren gezginler, Edirne’den sonra rotalarını İstanbul’a çevireceklerini söyledi.
TÜRK MUTFAĞINA TAM NOT
Edirne’de geçirdikleri kısa sürede Türk yemeklerini de tatma fırsatı bulan Dunja ve Igor, özellikle Türk mutfağından övgüyle söz etti.
Yemekleri çok beğendiklerini belirten gezginler, “Yemekler gerçekten harika. Türkiye’yi seviyoruz. Türk yemekleri bizim için en iyiler arasında” ifadelerini kullandı.
Türkiye’yi daha önce de ziyaret ettiklerini anlatan Dunja ve Igor, ülkeye üçüncü ya da dördüncü gelişleri olduğunu ancak bu kez yolculuklarının çok daha farklı bir anlam taşıdığını söyledi.
TÜRKİYE’YE İLK KEZ BİSİKLETLE GİRDİLER
Daha önce Türkiye’ye farklı şekillerde geldiklerini anlatan iki gezgin, bu yolculukta ilk kez Türkiye sınırını bisikletleriyle geçtiklerini belirtti.
32 yaşındaki Dunja ile 33 yaşındaki Igor, bisikletle yolculuğun kendilerine özgürlük hissi verdiğini ve gittikleri yerleri daha yakından tanıma fırsatı sunduğunu ifade etti.
Belgrad’dan başlayarak günlerdir pedal çeviren gezginler, Edirne’de verdikleri molanın ardından yolculuklarının son etabı için yeniden yola çıkmaya hazırlanıyor.
SON DURAK İSTANBUL
Dunja ve Igor’un yaklaşık 12 gün önce Belgrad’da başlayan bisiklet yolculuğu, İstanbul’da tamamlanacak. İkili, İstanbul’a bisikletleriyle ulaşarak uzun süredir kurdukları hayali gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor.
Yol boyunca çektikleri fotoğraflarla seyahatlerini kayıt altına alan gezginler, hem geçtikleri ülkeleri hem de karşılaştıkları insanları yolculuklarının unutulmaz parçaları olarak hafızalarına ekliyor.
Edirne’de kısa bir mola vererek kenti tanıyan Dunja ve Igor, şimdi İstanbul’a ulaşmak için yeniden pedal çevirecek.