BANDO VE CİĞER FESTİVALİ BAŞLADI

Salgın nedeniyle 2 yıldır düzenlenemeyen Bando ve Ciğer Festivali bu yıl gerçekleştiriliyor. Bando ekipleri ile oluşturulan kortej eşliğinde Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk töreni ile birlikte 3 gün sürecek festival için başladı.

BANDO VE CİĞER FESTİVALİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et



                Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemeyen Bando Ciğer Festivali için bu yıl hazırlıklar başladı. Edirne Belediye Bandosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Kent Orkestrası Bando Ekibi, İzmir Seferihisar Belediye Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Bando Ekibi, İzmit Belediyesi Bando Ekibi, Bolu Belediyesi Bando Ekibi, Romanya Rodna Bandosu, Bulgaristan Burgas Bandosu, Karadağ Herceg Novi Bandosu, Moldova Zaim Bandosu, Arnavutluk Elbasan Bandosu, Macaristan Szekesfehervar Bandosu ve Macaristan Dunaszekcsö Bandosu Edirne Belediye Başkanlığı önünde toplanarak oluşturulan kortej ile birlikte Atatürk anıtına hareket etti.

                Atatürk Anıtında 10. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali çelenk sunumunun ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Korteje katılan tüm bando ekipleri eşliğinde törende İstiklal Marşının okundu.

                Anıta çelenk sunumunun ardından bando ekipleri eşliğinde oluşturulan kortej eşliğinde Saraçlar Caddesinde kurulan sahne önüne yürüyüş gerçekleştirildi.

                Saraçlar Caddesinde kurulan sahne önünde devam eden program kapsamında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 10. Bando ve Ciğer Festivali kapsamında açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

                Başkan Gürkan , 'Şehirleri geleceğe taşımak doğru adımlarla yürümesini sağlamak tek başına ne bir kişinin ne de bir kurumun yapabileceği işlerdir. Uluslararası bandı ve ciğer festivalinde de hep birlikteyiz. Bir şehri yüceltmek istiyorsanız herkesin o taşın altına elini koyması gerekir. Bu yıl ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşını yazan tüm şehitlerimizin sayesinde özgürce yaşadığımız kuruluşumuzun 100. Yılındayız. 781 bin kilometre karelik bu cennet vatanda özgürce festivallerimizi kutluyorsak ezanların hiç susmadan okunmasını sağlıyorsak bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin sayesindedir. Edirne kurtuluşunun 100. Yılında aynı zamanda 2022 edirne yılında birçok etkinlikle kutluyoruz. Edirne Türkiye'de en çok turist alan 3. il olması gelecek hedeflerinin de sağlam adımlarla gerçekleşeceğini gösteriyor. Salgında paslanan kulaklarımızın pasını silecek bandolarımız burada. Bando ve ciğer festivalimiz tüm ülkemize hayırlı olsun.' İfadelerini kullandı.

 

Festival kapsamında konuşmalarını gerçekleştiren Edirne Valisi Ekrem Canalp ise şunları kaydetti; 'Edirneliler çalışmayı, eğlenmeyi ve yaşamayı seviyorlar. Edirne ye girdiğiniz zaman bambaşka bir coğrafyaya adım atmış durumdasınızdır. Edirne bir sanayi kenti değildir ama kültür turizminin başkentidir. Turizm master planı yaptık bunun içinde bir bölüm var festivaller ve etkinliklerle ilgili. Çok fazla sayıda festival ve etkinliğe ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. Edirne'ye özgü olmayan etkinlikleri yapmak da çok kıymetlidir. Müzeler de çok önemlidir. 17 müze var bunun bir kısmi bitti bir kısmi devam ediyor. Bu yıl için de tamamlanmış olacak. Edirne aynı zamanda müzelerin de başkenti olacak. 3 nehir 1 şehir projemizi yapıyoruz. Meriç Nehri Edirne'nin '˜Boğaziçisi' olacak.

Festivaller Edirne'nin turizmine net katkı sağlayacak. Her ilin turizm ile ilgili belli bir sezonu vardır. Türkiye de sezonu en yüksek olan illerde Edirne sezon hiç kapanmıyor. Otellerimizin sezonu belli, doluluk oranların altına hiç düşmüyor. Tava ciğer ve dünyanın en büyük tavasına da ev sahipliği yapıyoruz. Dünya'nın en iyi tava ciğer ustalarına da biz sahibiz. Beyazıt Sansı'yı da rahmetle yad ediyorum. Edirne'ye veda ediyorum.' Dedi.

                Festivale katılan Edirne Belediye Bandosu, İstanbul Büyükşehir Belediye Kent Orkestrası Bando Ekibi, İzmir Seferihisar Belediye Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Bando Ekibi, İzmit Belediyesi Bando Ekibi, Bolu Belediyesi Bando Ekibi, Romanya Rodna Bandosu, Bulgaristan Burgas Bandosu, Karadağ Herceg Novi Bandosu, Moldova Zaim Bandosu, Arnavutluk Elbasan Bandosu, Macaristan Szekesfehervar Bandosu ve Macaristan Dunaszekcsö Bandosu teşekkür plaketleri takdim edildi.

                Plaketlerin bando ekiplerine teslim edilmesinin ardından Tava Ciğer için sözü ve Bestesi Beyazıt Sansı'ya ait olan 'Tava Ciğer Marşı' okundu.

Tava Ciğer Marşı'nın okunmasının ardından ise Bando ekiplerinin mini tanıtım ve gösterileri gerçekleştirildi.