Arizbaba'da leylek heyecanı: Köylüler yuvayı yeniden kurdu

Kırklareli merkeze bağlı Arizbaba Köyü'nde yıllardır leyleklerin yuva yaptığı ahşap telefon direği, hava şartlarının etkisiyle çürüyerek rüzgârda devrildi. Yuvalarına dönmesi beklenen leylekler için köy halkı vakit kaybetmeden harekete geçti.

Arizbaba'da leylek heyecanı: Köylüler yuvayı yeniden kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Direğin yıkıldığını gören Köy Muhtarı Semih Aykut, hemen çalışma başlattı. Bir grup köy sakiniyle birlikte kısa sürede organize olan Aykut ve beraberindekiler, yıkılan yuvayı yeni bir direğe monte ederek yaklaşık bir saat içinde tekrar ayağa kaldırdı.

Her yıl göç döneminde iki leyleğin köye geldiğini belirten Aykut, “Onları her sene misafir ediyoruz. Rahat etmeleri için elimizden geleni yapıyor, zaman zaman beslenmelerine de destek oluyoruz. Birkaç gün içinde geleceklerini biliyoruz. Yuvalarını yerinde bulsunlar istedik” dedi.

İmece usulü gerçekleştirilen çalışmanın ardından köy sakinleri hatıra fotoğrafı çektirerek yeni dikilen direği ve yuvayı göç yolundaki leyleklere adeta emanet etti. Köyde şimdi gözler, yuvalarına kavuşacak leyleklerin gelişine çevrildi.