ALTIN MADALYA KAZANAN SPORCULAR BAŞARININ SIRRINI ANLATTI

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları'na katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları büyük başarıya imza attı. Katıldıkları ilk turnuvada 2 altın madalya elde eden genç sporcular yaptığı basın toplantısında başarının hikâyesini anlattı.

ALTIN MADALYA KAZANAN SPORCULAR BAŞARININ SIRRINI ANLATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurulduğu günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları'nda büyük başarıya imza atarak 2 altın madalya kazandı.

Genç sporcular gerçekleştirilen basın toplantısında başarının hikâyesini anlattı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan sporcular, Bahar Kupası Kürek Yarışları'na nasıl hazırlandıklarını ve bu dönemi eğitim hayatıyla beraber nasıl devam ettirdiklerini paylaştı.

'Kazandığımız bu altın madalyalar Edirne'ye armağan olsun'

Kürek Kulübü sporcularının gece gündüz demeden gösterdikleri çaba ve fedakârlıkların meyvelerini almaya başladıklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nesim İba, 'Sporcularımızın elde ettiği bu başarı 4 Haziran 2022 tarihinde Meriç Nehri'nde 2'ncisi düzenlenecek olan Kürek Festivali öncesi bize ve Edirne halkına büyük moral oldu. Kazandığımız bu altın madalyalar Edirne'ye armağan olsun. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları'nda büyük başarı göstererek bizlere bu gururu yaşatan sporcularımızı yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını dilerim' ifadelerine yer verdi.

'Biz zirvede kalmak için daha çok çalışacağız'

Takımın çok çalışarak bu başarıyı elde ettiğini ifade eden TED Edirne Koleji Kürek Takımı Antrenörü Mehmet Keskin, 'Özellikle hem akademik kariyerlerine hem de sporu bir arada götürmek çok zor. Ama bizim sporcularımız ikisini birlikte yapılabileceğini gösterdiler. Okuldan çıkıyorlardı ve antrenmana geliyorlardı. Sporcularımız bunları yaptılar. Bazı günler çift antrenman yaptılar. Elleri açıldı fakat ona rağmen çalıştılar. Başarıda bu şekilde geldi. Biz yolun çok başındayız henüz 1 sene olmadı. İlk resmi yarışmamızda da güzel bir başarı elde ettik. Önümüzde Türkiye kupası ve Türkiye Şampiyonası var. 4 Haziran'da bir festivalimiz var. Bunlar için ciddi bir şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. Biz zirvede kalmak için daha çok çalışacağız'

'Bu işin temeli çok çalışmaktan geliyor'

Başarının sırrının çok çalışmak olduğunu söyleyen TED Edirne Kürek Takımı sporcusu Egecan Akıncıoğlu, 'Öncelikle bu işin temeli çok çalışmaktan geliyor. Biz hafta içi 5 gibi okuldan çıkıyoruz. Çıktığımızda direkt antrenmana gidiyoruz. Antrenmanlarımız genelde 2,5-3 saat sürüyor. Her gün yoğun bir tempo bizi bekliyor aslında. TED koleji bizlere okul çıkışlarında servis imkânı tanıdı. Servise biniyoruz ve bizi antrenman alanına götürüyor. Antrenman bittiğinde eve döndüğümüzde derslerimize odaklanmak zorundayız çünkü ders başarımızı spor başarımızdan geride bırakmamalıyız' ifadelerini kullandı.

'Yarış olduğunda her gün 3 antrenman yapıyoruz'

Haftanın 6 günü yoğun tempoda turnuvaya hazırlandıklarını belirten TED Edirne Kürek Takımı sporcusu Toros Yılmaz, 'Antrenmanlarımız yarış temposuna göre değişiyor. Yarış olmadığı dönemlerde her gün antrenmanlarımız devam ediyor. Sadece 1 gün izin günümüz oluyor. Yarış olduğunda her gün çift antrenman hatta 3 antrenman yapıyoruz. Spor kariyeri olarak daha önce yüzme yapmıştım. Bu spora biraz aslında babamın isteğiyle başladım. İlk başlarda hobi olarak ilerliyordu. Ama daha çok ilerledikçe bana disiplin kattı. Genel olarak çok ayrı bir bakış açısı kazandırdı. Zamanla sevmeye başladım. Her ihtiyacımız karşılandı sıfırdan bir kulüp açıldı. Meriç'in yanı parkur olarak buna hazırlandı' dedi.

'Kazanma odaklı düşünürsek kazanırız'

Eğitim hayatı ile spor hayatında aynı anda başarılı olmak için disiplinli çalışmak gerektiğini aktaran TED Edirne Kürek Takımı sporcusu Umay Baş, 'Doğru antrenman ve ders planlamasıyla her şeyin doğru yönde ilerleyebileceğini düşünüyoruz. Bir sporcu genelde disiplinli olur ve her şeyi planlaması gerekir. İkisini de bu yüzden aynı anda yürütebiliyoruz. Yaptığımız spor gerçekten dünyanın en zor 2.sporu çünkü hem vücudunuzda ki fiziksel acıyla baş başa kalıyorsunuz hem de doğayla baş başa kalıyorsunuz. Bu da bizleri zorluyor. Canımız acıyor, bazen psikolojik olarak yapamadığımızda sinirleniyoruz. Ama ben kürekte şunu öğrendim yapamadığımızı düşünürsek yapamıyoruz. Ama ben yapabilirim dersek yapabiliriz. Kazanma odaklı düşünürsek kazanırız' ifadelerini kullandı.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışlarına ilk kez katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları, Deniz Küreği Genç Kadınlar 2000 metre 4x kategorisinde 11.01,27'lik dereceyle ayni zamanda 2000 metre 2x kategorisinde de  birinci olarak altın madalya almıştı.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları, Zeynep Fidan, Arnisa Çebi, Umay Baş, Armina Çebi, Emir Şahin Ergün, Deniz Küreği Genç Kadınlar 2000 metre 4X kategorisinde birinci olarak altın madalya almayı başarmıştı.

Aynı zamanda Kürek Kulübü sporcuları Deniz Küreği Genç Kadınlar 2000 metre 2X kategorisinde Armina Çebi ve Umay Baş 11.50,25'lik dereceyle altın madalya kazanmıştı.

TED Edirne Koleji'nin ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl bir ilke imza atılan ve nehirlerin su sporlarına kazandırılması hedeflenen Kürek Festivali'nin ikincisi 4 Haziran 2022 Cumartesi günü Meriç Nehri'nde Türkiye'nin farklı illerindeki kürek sporcuları ve sporseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi