ALES-2 için Nüfus Müdürlükleri hafta sonu da hizmet verecek

ÖSYM Başkanlığı tarafından, 2022-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES-2) gerçekleşeceği 21 Ağustos Pazar günü İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürlükleri'nin 07:00 ile 10:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

ALES-2 için Nüfus Müdürlükleri hafta sonu da hizmet verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et


                Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  Başkanlığı tarafından sınav günü kimliğini kaybeden öğrenciler için yeni bir uygulama yapılıyor. Yeni uygulama kapsamında kimliklerini kaybeden öğrenciler nöbetçi nüfus müdürlüklerinden geçici kimlik belgelerini alabilecekler.
                ALES-2 gibi önemli sınavlar, öğrencilerin hayatını büyük ölçüde etkiliyor. Böyle önemli günlerde yaşanan aksilikler ise öğrencilerin sınava girememelerine neden olabiliyor. Bunların başında da genelde öğrencilerin T.C. kimlik kartlarını kaybetmesi ve sınava girememesi yer alıyor.
                21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2022-ALES/2) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden,  T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce  21 Ağustos 2022 Pazar günü  07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu 'Geçici Kimlik Belgesi' düzenlenecektir.
                Hafta sonları gerçekleşen sınav günlerinde resmi kurumların kapalı olması nedeniyle yaşanan aksiliklere engel olmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, '21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak 2022 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (2022-ALES/2) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden,  T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce  21 Ağustos 2022 Pazar günü  07.00-10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu 'Geçici Kimlik Belgesi' düzenlenecektir. Bu amaçla, sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu'Geçici Kimlik Belgesi' düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir.'Geçici Kimlik Belgesi' dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, ilgili sınavın Sınava Giriş Belgesi ve biyometrik fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.' İfadelerini kullanıldı.
Ebru Yıldız Günenç