'Selimiye Meydanı için verdiğimiz sözü tuttuk!'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ankara'da genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldı.

'Selimiye Meydanı için verdiğimiz sözü tuttuk!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İba, il başkanları toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede kentte hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vererek Erdoğan'ı Selimiye Meydanı'nın resmi açılışına davet etti. İba ayrıca nehir kenarlarının bakanlık projesiyle turizme kazandırılacağını müjdeledi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ankara'da genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldı.

Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Edirnelilerin selamını ileterek yeni yüzüyle hayat geçirilen Selimiye Meydanı'nın resmi açılışına davet eden Başkan İba, yıllardır kaderine terk edilmiş ve kente yakışmayan görüntüde olan meydanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılan düzenleme çalışmaları sonrası hak ettiği görünüme kavuştuğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Selimiye Meydan Projesi'nin hızlı şekilde hayata geçirilmesi için yakın takipte olduğunu dile getiren Başkan İba, uzun süredir kullanılamayan ve kentin kanayan yarası olan Selimiye Meydanı'nın, yeni yüzüyle Selimiye'ye, Edirne'ye ve ülkeye yakışır halde düzenlenerek tamamlandığının altını çizdi.

Edirnelilerin hak ettiği hizmeti alabilmesi için gerekli çalışmaları yaparak projelerin hayata geçirilmesi adına Ankara'da görüşmeler yaptıklarını söyleyen Başkan İba, söz verdikleri gibi projenin zamanında tamamlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

"İki mutluluğu bir arada yaşıyoruz"

Projenin tamamlanmasıyla birlikte kentteki turizm potansiyelinin de artacağına dikkat çeken Başkan İba, "Salgın nedeniyle insanlar uzun bir süre evlerinden çıkamadı ve yolculuk yapamadı. Bu yıl normalleşme süreci ile birlikte çok şükür eski özediğimiz günlere kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, Cumhurbaşkanımızın talimatı ve bakanlığımızın çalışmalarıyla yeni yüzüyle hayata geçirdiğimiz Selimiye Meydanı'nın ziyaretçi akınına uğramasının da gururu ve heyecanını aynı anda yaşıyoruz.  Mübarek Ramazan ayında ziyaret ve ibadet için Edirne'ye gelen binlerce turist bu muhteşem manzara karşısında hayran kaldı. Yerli ve yabancı turistler, Selimiye Meydanı'nda mola vererek hem dinlendi hem de bu güzel manzara karşısında fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. İnşallah en yakın zamanda Cumhurbaşkanımızı Edirne'mizde ağırlayacağız ve Selimiye Meydanı'mızın resmi açılışını gerçekleştireceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

'Yerel yönetimin tamamlayamadığı projeyi hayata geçirdik'

Bir Ankara ziyaretinden daha büyük mutlulukla döndüklerini müjdeleyen Başkan İba, 'İlk olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ettik. Özellikle de, yerel yönetimin yıllardır tamamlayamadığı Selimiye Meydan Projesinin tamamlanması noktasındaki destekleri için Bakanımıza teşekkür ettik. Selimiye Meydanı için verdiğimiz sözü tuttuk!' dedi.

Nehir kenarlarına bakanlık projesi

Sırada nehir kenarlarının düzenlemesi olduğunu aktaran İba,'Her seçim döneminde yerel yönetimlerin, seçim vaadi olarak sunduğu, nehir kenarlarımızın yenilenmesi çalışmalarının ihalesini önümüzdeki ay gerçekleştiriyoruz! Çok yakın bir zamanda, Nehir Kenarlarında tertemiz bir ortamda sabah yürüyüşümüzü yapıp, huzurla kahvemizi içip, ailelerimizle keyif dolu vakitler geçireceğiz. Şimdiden Edirne'mize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun!' ifadelerine yer verdi.

'Gençlerimiz için projelerimiz devam edecek'

 Gençler için yapılacak yatırımların çok önemli olduğunu belirten Başkan İba, Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nu ziyaret ettiklerini ve müjdeli haberler aldıklarını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan Edirne için 10 yeni semt sahası müjdesi aldıklarını belirten Başkan İba, ayrıca önümüzdeki günlerde Edirne'de yapılacak olan su sporları ve Motokros Yarışlarına davet ettiklerini dile getirdi.

Haber Merkezi